Afbeelding

GroenLinks zet zich in voor Tiny Houses

di 11 januari 2022 Hardenberg

De fractie van GroenLinks Hardenberg wil graag ruimte en kansen te bieden aan inwoners van de gemeente Hardenberg die in een Tiny House willen wonen.

Een manier om effectief ruime te creëren voor Tiny Houses is het inzetten van ‘pauzelandschappen’. Bij ‘pauzelandschappen’ is grond dat bestemd is voor nieuwe ontwikkelingen, maar de komende periode nog niet als zodanig ontwikkeld wordt, voor een beperkte periode beschikbaar wordt gesteld voor verplaatsbare Tiny Houses. Zo beperk je het aantal braakliggende terreinen en bied je kansen aan inwoners.

De fractie van Groen Links heeft in de afgelopen tijd meerdere mensen gesproken met interesse in een Tiny House. Onlangs heeft er een nieuwsartikel in de Stentor gestaan over Thirsa Habers uit Dedemsvaart die een eigen Tiny House bouwt maar geen plek heeft om deze te plaatsen. Gemeente Hardenberg geeft in de Stentor aan geen ‘kant en klare oplossingen’ te hebben.

De fractie van GroenLinks zou graag van het college weten of ze bereid is om op korte termijn een inventarisatie te doen welke gronden in de gemeente geschikt zijn om in te zetten als ‘pauzelandschap’ voor het plaatsen van Tiny Housing. GroenLinks heeft daarnaast nog de volgende vragen aan het college over de Tiny Houses. Heeft het college zicht op het aantal mensen dat interesse heeft om een Tiny House te bouwen in de gemeente? Of het college al in gesprek is geweest met Thirsa Harbers? In hoeverre is het gemeentelijke woonbeleid toereikend bij innovatieve concepten die niet binnen de standaard woonvorm passen? Is het college bereid om extra kavels, juist voor Tiny Houses, uit te geven als daar vraag naar is?