Artikelen in deze editie

Verkeersdruk N341 wordt veel te groot

Kerkdiensten van Zondag 23 januari

Gert Luisman is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA Hardenberg. ‘Eerlijke kansen’ luidt de titel van het verkiezingsprogramma 2022-2026 van de sociaaldemocraten.

Energiefonds

In de afgelopen twee jaar hebben de bewoners van de Parkweg aandacht gevraagd voor de snelheid van auto’s op de Parkweg. Hierbij gaat het om de weg tussen de rotonde Parkweg/Nijenstede en Parkweg/Sportlaan.

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om in te stemmen met de verkoop van 1920 vierkante meter bouwkavel op het bedrijventerrein De Rotbrink aan Notcap O.G.B.V.

Bridgen

De afgelopen week deed De Stuw mee aan de actie van de coalitie Eén tegen eenzaamheid. Op verschillende plekken in de gemeente Hardenberg werden er kniepertjes gebakken en uitgedeeld.

Bloedafname in De Praam

GroenLinks zet zich in voor Tiny Houses

Eind januari kansje op winters weer

“Wat doen die lui van LTO nu eigenlijk op gemeentelijk niveau?"

Gymzaal op oude timmerwerkplaats

Dion Triathlon Hardenberg

Opbrengst actie Kinderen in de Knel

De puien van diverse winkelpanden in Dedemsvaart zijn besmeurd met graffiti.

Ondanks de onzekerheid vanwege het coronavirus is de organisatie van Hapjes Dag in Dedemsvaart alweer druk bezig met de voorbereidingen van een nieuwe editie van het succesvolle Foodtruckfestival.

In de WRZV Hallen in Zwolle wordt van 24 tot en met 26 juni het dartspektakel Overijssel Open 2022 gehouden. Daarbij komt onder meer Martijn Dragt uit Dedemsvaart in actie.

Rond maart/april wordt waarschijnlijk duidelijk hoe de bestuursstructuur van de nieuwe voetbalvereniging DVC Dedemsvaart eruit gaat zien. Dat zei Stefan Mensink in zijn functie van voorzitter van SVD tijdens de online nieuwjaarsuitzending afgelopen weekend.

Onder de noemer: Schilderen als Picasso wordt op woensdag 16 februari 2022, van 14.00 - 16.30 uur, in Balkbrug een creatieve middag gehouden voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. De middag staat onder leiding van Mijnske van Mourik en Henk Jentink.

Deze week ontving Dennis Hoogeboom, eigenaar van Wark Uitzendbureau een partnerbordje uit de handen van Ruth van der Haar, coördinator van Vechtdal Boert Bewust.

Op zaterdagmorgen 15 januari is in het VOC het Draag Insigne Gewonden uitgereikt aan veteraan Michel Noppers. Dit vanwege zijn bijzonder zware missies in Bosnië in 1992 en 1994, waarbij hij blijvend psychisch letsel heeft opgelopen.

Bedrijvennieuws

Inloophuis wordt Centrum voor leven met en na kanker

B&W van de gemeente Ommen hebben besloten om bij de entree van de trap van het gemeentehuis trapmarkering te maken voor slechtzienden.

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft een bedrag van 200.000 toegevoegd aan het Gemeentelijk Rioleringsplan en dit te dekken ten laste te brengen aan de begroting.

Geld voor Uit Bus Vechtdal

Door de coronamaatregelen hebben schoolgaande kinderen en jongeren achterstand op gelopen op diverse terreinen.

Voor het nieuwe KRO-NCRV programma Festival van de liefde zoeken presentatoren Anita Witzier en Edson de Graça bijzondere verhalen over de liefde.