ma 10 januari 2022

In de sloot

Aan Het Rak in Dedemsvaart belandde afgelopen donderdagochtend een auto op de kop in de sloot als gevolg van verraderlijk glad wegdek. De bestuurster en haar twee kinderen, die in de auto zaten, kwamen met de schrik vrij. Met behulp van een bergingsbedrijf werd de auto uit de sloot gehaald. 

Inzameling kleding

De werkgroep Hongarije in Dedemsvaart zamelt gebruikte kleding in voor transport naar de noodlijdende bevolking in Oost- Hongarije en RoemeniĆ«.  Je kunt kleding en dekens elke woensdag- en vrijdagmorgen inleveren bij het Kruispunt achter de van Dedemkerk, tijdens openstellingsuren bij de Antenne of bij de familie Zieleman aan het Rheezerend 50. Hebt u zelf geen vervoer dan kunnen de spullen ook gehaald worden. Bel dan tel 06-38890013. 

Fakkeltocht

Voor de vrijheid van elk mens! Voor de toekomst van onze (klein)kinderen! Onder dat motto protesteert een groep mensen uit de regio, onder de noemer: Vechtdal in Verbinding, op vreedzame wijze regelmatig tegen de verschillende corona-maatregelen Vorige week werd in dit verband een demonstratie gehouden in Dedemsvaart en komende vrijdag 14 januari gaat de groep met fakkels op pad naar Ommen. Vanaf 18.30 uur trekt de groep in optocht door het centrum van het stadje. 

Mooi kunstwerk

Schaatslegende Reinier Paping, die in 1963 de Elfstedentocht won en enkele weken geleden op 90-jarige leeftijd is overleden, leeft voort in de harten van mensen. 

In het Zuiderbos in Dedemsvaart is er nog altijd een kunstwerk van hem te zien. Hij kreeg het kunstwerk in 2000 bij het inrichten van het Tijdpad als erkenning voor zijn bijzondere sportprestatie.