Erik Kuiper (HOC), Geert Heikens, Coleen Koopman, Bertus Botter (Voor Elkaar Twenterand) en Auke Koops van ’t Jagt (Haringgilde).
Erik Kuiper (HOC), Geert Heikens, Coleen Koopman, Bertus Botter (Voor Elkaar Twenterand) en Auke Koops van ’t Jagt (Haringgilde).

Zorgaccent afdeling de Heemsteresch in Den Ham werd op oudejaarsdag aangenaam verrast met een gift van 3.000 euro. Het Hammer Ondernemers Collectief (HOC), het Haringgilde en de Stichting Voor Elkaar Twenterand hebben samen dit bedrag geschonken.

di 4 januari 2022

Binnen woonzorglocatie Het Liefferdinck bevindt zich verpleeghuisafdeling Heemsteresch welke bestaat uit drie woongroepen. Al langere tijd wil men graag op de binnenplaats een paar gezellige voorzieningen aanschaffen zoals een paar tafels met stoelen.

Deze voorzieningen kunnen niet van het ‘gewone’ budget betaald worden. Initiatiefnemer en betrokkene Geert Heikens kwam daarop met de vraag naar de drie Hammer en Twenterandse organisaties of zij dit willen ondersteunen. Er werden gesprekken gevoerd met Colleen Koopman. Zij is werkzaam binnen het team Heemsteresch.

Komend voorjaar wordt de binnenplaats heringericht en is er plaats voor extra tuinsets die bewoners en bezoekende familie wat meer privacy zullen bieden. Hetzelfde geldt binnen op de gang waar een hoekje moet komen. Daarnaast zijn er nog een paar kleinere wensen. Voor deze zaken is een bedrag nodig van circa 3.000 euro.


Er wordt verpleeghuiszorg verleend aan 24 bewoners met dementie. De woongroepen binnen De Heemsteresch hebben elk een eigen huiskamer, waar de dagelijkse activiteiten zoals gezamenlijk koken en eten plaatsvinden. Hierbij heeft elke bewoner een eigen kamer waarin ruimte is voor eigen persoonlijke inrichting. De huiskamers van verpleeghuislocatie Heemsteresch zijn Hallerhoek, Hammerflier en Linde. 


Dankzij de kleinschaligheid, vaste zorgmedewerkers en herkenbare omgeving voelt het wonen veilig en vertrouwd. Zorgmedewerkers helpen waar nodig. Familieparticipatie is belangrijk en gelukkig daarbij zijn veel mantelzorgers actief. Wilt u ook vrijwilliger worden? Meldt u dan aan! Uw hulp wordt op prijs gesteld.


Voor meer nieuws uit Twenterand kijk op www.detorenvantwenterand.net.