Erik Pezij van Ieder Kind een Sint wil graag een speelgoedbank realiseren zodat alle kinderen het hele jaar door van speelgoed kunnen genieten.
Erik Pezij van Ieder Kind een Sint wil graag een speelgoedbank realiseren zodat alle kinderen het hele jaar door van speelgoed kunnen genieten.

Speelgoed voor ieder kind

wo 8 december 2021 Twenterand

Als het aan Erik Pezij van de Stichting Ieder Kind een Sint ligt, krijgt Twenterand binnenkort een speelgoedbank waar mensen die het financieel niet zo breed hebben speelgoed kunnen ophalen. De bedoeling is dat het speelgoed wordt geleend en wordt teruggebracht als de kinderen het speelgoed niet langer gebruiken.

Pezij wil de speelgoedbank graag onderbrengen in een pand op een industrieterrein in Vriezenveen. De hal biedt hem voldoende ruimte om een mooi aanbod aan speelgoed onder te brengen. Maar minstens zo belangrijk is dat de locatie klanten de mogelijkheid biedt om het gewenste speelgoed op een discrete wijze op te halen. De ervaring leert namelijk dat mensen die te maken hebben met armoede liever niet gezien willen worden.

Die ervaring deed Pezij op sinds hij zeven jaar geleden, samen met André Zoer, begon met het hulp bieden aan kinderen in gezinnen die te maken hebben met armoede. Met hun Stichting Ieder Sint een Kind zorgen zij ervoor dat ook deze kinderen een leuk sinterklaasfeest, inclusief cadeautjes, kunnen vieren. Inmiddels krijgen jaarlijks 1050 kinderen op deze wijze een cadeautje en dat aantal groeit – helaas – nog steeds.

Kernbudget

Overigens heeft Pezij de aankoop van de hal, ondanks de al toegezegde steun van enkele cofinanciers, financieel nog niet helemaal rond. Daarom heeft hij bij de gemeente een verzoek ingediend voor een bijdrage in het kader van de regeling ‘Kernbudgetten’. Het college moet daar nog een besluit over nemen.