Afbeelding

PVV vreest ontstaan islamitische wijken

ma 22 november 2021 Twenterand

PVV Twenterand wil van het college uitleg over de plaatsing van een gezin met statushouders aan het Willem Alexanderplein in Vroomshoop. De PVV vermoedt dat de statushouders met voorrang zijn geplaatst en dat het college de aangenomen motie ‘Geen voorrang statushouders’ niet of slecht uitvoert.

De PVV-fractie wijst erop dat het gezin dat een sociale huurwoning toegewezen heeft gekregen aan het Willem Alexanderplein al het vierde statushoudergezin dat komt wonen in deze straat die ook in trek is bij (jonge) woningzoekenden. Omdat andere ingeschreven woningzoekenden lang op een plek moeten wachten, de PVV citeert bronnen die spreken over 13 of zelfs 27 maanden, wil de PVV van het college weten wanneer het statushoudergezin zich heeft ingeschreven en of zij dezelfde procedure hebben moeten doorlopen als andere woningzoekenden. Mocht dan niet het geval zijn, dan wil de PVV weten waarom dat niet zo is, én waarom het college er dan blijkbaar voor kiest om de motie ‘Geen voorrang statushouders’ niet uit te voeren.

Sharia

Nu het vierde statushoudergezin aan het Willem Alexanderplein komt wonen, vreest de PVV dat Twenterand, bij ongewijzigd beleid, te maken krijgt met ‘Haagse toestanden’: “Op deze manier creëren we straten die ons doen lijken op buurten in de grote steden. Waar andere wetten gelden, namelijk de sharia wet. Waar onze politie niet of nauwelijks meer durft te komen”. Daarom vraagt de PVV het college: “Kunt u toezeggen dat u geen hele straten gaat creëren waar de islamitische normen en waarden gelden? Waar onze eigen mensen straks hun wijk, hun buurt, hun straat niet meer herkennen? Waar spanningen ontstaan?”

Naast de burgemeester

De PVV heeft er blijkbaar weinig vertrouwen in dat het college die toezegging gaat doen en stelt daarom voor statushoudergezinnen in wijken te plaatsen waar de leden van het college wonen: “De PVV wil nul statushouders in onze gemeente, want ons land is overvol, maar het huisvesten van statushouders in de straten van onze bestuurders lijkt de enige weg te zijn om hen wakker te schudden uit hun naïeve droom dat de islamisering ons land mooier en beter maakt”.