Afbeelding

Harmonie Vroomshoop viert opening MCC Harmonie

zo 21 november 2021 Twenterand

Na een periode van ruim 2 jaar onderhandelen en klussen heeft muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop op zaterdag 20 november haar eigen clubgebouw officieel in gebruik genomen. Hoewel de vereniging graag haar deuren had willen openen voor het gehele dorp, moest het programma dusdanig aangepast worden om de opening op een verantwoorde manier ‘coronaproof’ te kunnen vieren. Daarom is er voor gekozen de opening uitsluitend voor de leden van de Harmonie en B en W Twenterand te houden.


Na een welkomstwoord van voorzitter Jan Kriekjes, waarin hij de weg nog even schetste die was afgelegd om uiteindelijk daar te kunnen staan, begaven de aanwezigen zich naar buiten voor de onthulling van de naam en de opening van het pand. Marcherend kwamen de leden aan en stelde zich op aan de voorzijde van het pand. Wethouder Koster sprak mooie woorden voorafgaand aan de onthulling. Hij prees in deze woorden de inzet van de leden en benadrukte wat er allemaal mogelijk wanneer mensen de handen in één slaan. Ook de initiatieven die de Harmonie neemt in het sociaal domein zijn ontwikkelingen die de gemeente Twenterand zeer toejuicht. Na deze motiverende woorden gingen wethouder Koster en de nestor uit de bugelsectie, Jan Visser, gezamenlijk over tot de onthulling van de naam en het logo van het pand. Met grote letters en de karakteristieke puntjes in beeld prijkte de naam ‘Harmonie’’ op de grote luifel boven de ingang. Daarna was er nog een verrassing, ‘Harmonie’ bleek namelijk nog niet de volledige naam te zijn. Op de gevel rechts van de ingang stonden drie jeugdleden van de vereniging Fieke, Julia en Jurre klaar om nog een bord te onthullen. Na onthulling was de volledige naam zichtbaar, ‘Muziek & Cultureel Centrum Harmonie’.
De Harmonie maakt met het ‘MCC Harmonie’ een knipoog naar het verleden. Na de onthulling sprak Jan Visser met trots over de door hem aangedragen naam. ‘Harmonie’ staat voor eendracht, samenwerken en het samenvoegen van klanken. Allemaal definities die voor de Harmonie van toepassing zijn, aldus Visser.


In zijn afsluitend woord bedankte de trotse voorzitter Jan Kriekjes alle leden voor hun inzet in de afgelopen twee jaar. Afsluitend gaf de voorzitter de leden de volgende boodschap mee: “Wees er zuinig op, pas er goed op en zorg dat iedereen zich thuis en welkom voelt. Ook dat is Harmonie”.

Afbeelding
Afbeelding