Close up van Sinterklaas en Blingblingpiet in Den Ham
Close up van Sinterklaas en Blingblingpiet in Den Ham Ondernemend Den Ham

Sinterklaas viert feest in Den Ham

ma 8 november 2021 Twenterand

Inmiddels een begrip in de regio: de intocht van Sinterklaas is in Den Ham een aantrekkelijk en charmant feest, dat vele kinderen én volwassenen betoverd. Op zaterdagmiddag 13 november zal Sinterklaas weer een warm welkom krijgen in de vorm van een mooie optocht.

De organisatie is er met enige creativiteit in geslaagd een nieuw en innemend programma te organiseren, uiteraard met inachtneming van alle regels voor gezondheid en veiligheid. Sinterklaas heeft laten weten in zijn nopjes te zijn met de plannen en uiteraard in hoogst eigen persoon deel uitmaken van de festiviteiten.

Harmonie Juliana zal haar opwachting maken om Sinterklaas te verwelkomen en te begeleiden bij een deel van de optocht. Die start om 14.15 uur aan de Roelofsbrink en gaat langs de Smitstraat, Molenstraat, Esweg, Kosterskamp, Broekmaten naar de Brink. Vervolgens gaat de stoet verder richting de Smitstraat, Roggestraat, Magelerweg, Broekmaten en de Brink. Tot slot zie je Sinterklaas en zijn gevolg in de Grotestraat en de Marleseweg.

Ondernemend Den Ham, de middenstandsvereniging, organiseert jaarlijks het feest. “Waar een klein dorp groot in kan zijn!”, glundert slager Bennie Ekkel. “Heel mooi, dat we ondanks allerlei maatregelen toch een spannend en knus programma kunnen realiseren voor het Hammer publiek. We halen alles uit de kast om er een waar feest van te maken”.

Speurtocht

Naast de optocht met enkele korte haltes op 13 november is er tot 3 december een leuke speurtocht georganiseerd. Op je eigen tijd kun je lekker in de buitenlucht op zoek naar speciale Sinterklaasvoorwerpen, een aantal pietjes én je kunt een kijkje nemen bij het Pietenhuis. De ‘speurkaarten’ krijgen kinderen op school. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar bij de winkeliers in Den Ham. Via Facebook en Instagram ‘Sinterklaas in Den Ham’ vind je steeds updates over het Sinterklaasprogramma in Den Ham.

“We rekenen weer op een grote toeloop van deelnemers”, aldus slager Bennie. “Dat kan gezien de coronamaatregelen zonder problemen. Alles vindt plaats in de buitenlucht en we rekenen erop, dat bezoekers zelf afstand houden. De route van de optocht is lang genoeg. Zonder problemen kun je Sinterklaas en zijn gevolg zien”.

Sinterklaas is zaterdagmiddag tot 16.15 uur in Den Ham.

Sinterklaas en Blingbling-Piet in Den Ham