Afbeelding

Sixties herleven bij Thuus komm’n

ma 8 november 2021 Twenterand

De rockband Sound Set luistert op vrijdag 12 november vanaf 20.00 uur het optreden van oud-Vroomshoper Gerrit Kolthof uit Amsterdam op. Gerrit Kolthof is onder meer bekend door zijn columns in NRC Handelsblad en zijn boek ‘Klein Erfgoed’ met doorleefde verhalen van zijn jeugd in Geerdijk en Vroomshoop.

Er bestaat opvallend veel belangstelling voor het door Levend Vroomshoop en de Bibliotheek Twenterand georganiseerde programma “Thuus komm’n” in het theater van Het Punt in Vroomshoop. Er is nog slechts een zeer beperkt aantal entreekaarten voor 12,50 euro per persoon beschikbaar.

De lokale popformatie Sound Set had vanaf de start in de jaren zestig vooral een Vroomshoopse en Hammer inbreng, waarbij basgitarist Gerrit Ekkelenkamp, zanger Allard Podde en trompettist en zanger Jan Dekkers. De rockband maakte met name furore in de zestiger en zeventiger jaren. Ook de latere reünieconcerten onder de welluidende naam ‘Back tot he sixties’ in zaal Koebrugge in Vriezenveen bleken echte publiekstrekkers. Aansprekende nummers van onder meer de Rolling Stones, de Kinks, de Beatles en Creedence Clearwater Revival gaan er nog altijd in als koek.

Het is nog lang niet “It’s all over now” bij “the golden oldies”. Daar staat Sound Set met momenteel ook enkele jongere bandleden in de gelederen garant voor. Niet alleen tijdens het optreden van Gerrit Kolthof wordt er bij ”Thuus komm’n” door Sound Set opgetreden. Tijdens de after party direct na de voorstelling van aanstaande vrijdagavond geeft de rockband in het grand café van Het Punt nog een uitgebreide toegift, uiteraard met een daverend live optreden.

De laatste entreekaartjes voor “Thuus komm’n” kunnen deze week nog veroverd worden per mail via info@levendvroomshoop.nl of door te bellen naar 0536-642191.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding