Afbeelding

Succesvol Kampioenschap Majorette & Twirl

ma 8 november 2021 Twenterand

Alle trainingsuren zijn niet voor niets geweest. Ofwel online, in de buitenlucht of uiteindelijk toch weer in de sportzaal van Het Punt. Het enthousiasme, de inzet en het doorzettingsvermogen van de majorette twirlers van de Harmonie Vroomshoop is te prijzen, bleek afgelopen zaterdag tijdens de Open Overijsselse Kampioenschappen Majorette & Twirl in ‘Het Punt’ te Vroomshoop.

De meiden hebben op verschillende onderdelen en in diverse leeftijdsklasses keurig gepresteerd. Voor een aantal zelfs gekoppeld aan de titel Overijssels Kampioen. Arwen Nijland, Sanne Wessels en Lindsey ten Berge hebben met hun deelname aan het technisch programma jeugd (niveau 1) laten zien dat ze enorm zijn gegroeid. Lindsey behaalde de tweede plek, Clarissa Dekker kwam met dit onderdeel uit in een andere leeftijdsklasse (junior/senior) en werd kampioen.

Sanne Timmerman mag zich kampioen noemen bij het onderdeel 1-baton senior niveau 3. Bij dit onderdeel laat je zien wat je twirltechnisch in huis hebt. Een hele knappe prestatie. Pien Melenberg en Kyra Ekkel lieten een prachtige routine zien bij het onderdeel solo artistiek programma senior basis. Hun optreden werd gewaardeerd met een 8e plek voor Kyra (79,6 punten) en een tweede plaats voor Pien (83,6 punten).

Bij het onderdeel Ster Parade laat de jongste jeugd zien hoe netjes ze al de eerste basistwirltechnieken en marsvaardigheid beheersen. Vaak de eerste kennismaking met de wedstrijdvloer. Hier werd Maylinn ten Berge kampioen met een 8,3 in haar leeftijdsklasse In de leeftijdscategorie jeugd 2 werd Ivi Meijerink vierde met een 7,6 en Lynn van Toly werd tweede met een 7,9.

Maud Jansen haalde de kampioenstitel bij het onderdeel Artistic Twirl junior niveau 2 en haalde een prachtige tweede plek met haar solo routine bij het artistiek programma in de senior top klasse. Team C deed met het onderdeel showtwirl voor de allereerste keer mee in de jeugdklasse. Zij werden kampioen met 62,2 punten.

Bij het onderdeel 1-baton gaat het om je twirltechnische kwaliteiten. Ook hierin blijven de twirlers van de Harmonie Vroomshoop niet achter. Junior 1 niveau 5: Dewi Dijk (tweede plaats 8.24), Marinde Treep (kampioen 8.52). Junior 1 niveau 4: Sanne Vos, derde met een 8.5. Junior 2 niveau 4: een vierde plek voor Lissa Timmerman (8.4), Lyan Moes (8.57) werd derde, Marlinde Kroeze eindigde als tweede met een 8.62 en Kyra Ekkel mag zich kampioen noemen met een 8,65.

Clarissa Dekker en Dewi Dijk lieten een soloroutine zien op eigen gekozen muziek bij het onderdeel artistiek programma junior in de basisklasse. Dewi eindigde met 78.6 punten als tweede en Clarissa behaalde een 7.9 en daarmee werd ze kampioen

De drie dames van het ensemble van de Harmonie kwamen uit in de basisklasse jeugd 3 met hun routine. Voor de tweede keer in hun ‘carrière’ op de wedstrijdvloer als ensemble en vervolgens een mooie 8.0 scoren (kampioen). Als laatste optreden van deze wedstrijddag liet het grote team van de vereniging hun routine beoordelen op muziek uit de film ‘The Greatest Showman’. Eindresultaat kampioen met een 8.0.