Afbeelding

VZ&PC succesvol in Leeuwarden

zo 7 november 2021 Twenterand

De waterpoloers van V Z&PC togen afgelopen weekend naar het verre noorden voor de competitie wedstrijd tegen het Friesse Orca. Slechts een punt wisten de Vriezenveners te halen in de laatste ontmoetingen.

VZ&PC begon voortvarend tegen de fysiek sterke tegenstander en kon een kleine 3-4 voorsprong nemen in de eerste periode. In de tweede periode wisselden de onder en overtallen elkaar af en kon de Vriezenveense ploeg een 8-6 verkleinen tot 8-7. De derde persoonlijke fout van Mika Smelt was niet van invloed op het verdere verloop van het spel en score verloop,Tom Roelofsen, Niek Sportel, en Bloemhof zorgden voor de ommekeer in de score zodat de Vriezenveners aan een lichte 10-11 voorsprong de laatste periode konden starten. Orca kwam niet meer tot scoren en VZ&PC buitte zijn conditionele overmacht uit, zelfs 2 strafworpen waren niet aan de Friesse ploeg besteed en wist het zijn overtallen niet te benutten.

VZ&PC was hier integen zeer effectief Sportel en de gebr Roelofsen waren hier zeer succesvol en waren verantwoordelijk voor 5 Vriezenveense doelpunten en trok VZ&PC aan het langste eind en voor een aangename terugreis.

Setstanden: 3-4 8-7 ,10-11, 10-15.