Afbeelding

Circulair Twenterand: kom beleven, kom proeven

ma 8 november 2021 Twenterand

Op dinsdagavond 16 november is er in Het Punt te Vroomshoop een bijeenkomst over het project Circulair Twenterand. Deze avond is voor iedereen die geïnteresseerd is in circulaire landbouw en streekproducten in Twenterand, van producent tot consument. Aansluitend is er Proef en Beleef, een netwerkborrel met streekproducten.

Samen op weg naar een toekomstbestendige landbouw, dat is waar het project Circulair Twenterand om gaat. Een icoonproject om de haalbaarheid van regionale en circulaire landbouw te ontdekken en om Twente beter op de kaart te zetten. Samen met C.A.V. Den Ham, VKON, Accuraat Accountants, LTO Ondernemersfonds, Gemeente Twenterand en de Provincie Overijssel wordt er hard gewerkt aan een circulair Twenterand. De afgelopen maanden is geïnventariseerd welke producten en verkopers van streekproducten uit Twenterand er al zijn of dit willen worden. Ook is geïnventariseerd welke behoefte de consument heeft als het gaat om producten van circulaire landbouw. Daarnaast is tijd besteed aan het plan voor het opzetten van een samenwerkingsverband van verschillende ondernemers in de Agro & Food sector in de gemeente Twenterand. Deze ondernemers willen samen op weg naar een toekomstbestendige landbouw met een (her)beleving van voedselproductie, waarbij de producten grotendeels met grondstoffen uit de streek geproduceerd zijn.

Tijdens de bijeenkomst in Het Punt zal wethouder Martha van Abbema vertellen hoe er binnen Gemeente Twenterand aandacht geschonken wordt aan streekproducten. Daarnaast zal er verteld worden over de invulling van het project Circulair Twenterand, waarbij uw mening ook belangrijk is. Het doel is in gesprek gaan over de toekomst van circulaire landbouw in Twenterand. Nadien is er een netwerkborrel met streekproducten. Ook is er een aantal stands met streekproducten. Aanmelden kan via www.vkon.nl/evenementen/bijeenkomst-circulair.