Een impressie van het nieuw te bouwen multifunctioneel kerkelijk centrum voor Hervormd Vriezenveen.
Een impressie van het nieuw te bouwen multifunctioneel kerkelijk centrum voor Hervormd Vriezenveen.

Hervormd Vriezenveen slaat nieuwe wegen in

vr 5 november 2021 Twenterand

Voor de kerkelijke gemeente Hervormd Vriezenveen breken tijden van grote verandering aan. Gezamenlijk buigen gemeenteleden zich momenteel over een nieuw beleidsplan voor 2022-2025. Er wordt gesproken over het realiseren van een nieuw multifunctioneel kerkelijk centrum op de plek van het huidige verenigingsgebouw Stjäävelin, maar ook het afstoten van de Aakerk (Aadorp), Pollenkerk (de Pollen) en Westerkerk (Vriezenveen). De Grote Kerk blijft wel een plek voor gemeenteleden om elkaar te ontmoeten en hun geloof te beleven.

Door de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum, inclusief kerkzaal, op de plek van het huidige Stjäävelin, wil de Hervormde Gemeente onder andere investeren in haar jongeren. Ze wil aan hen een gebouw nalaten dat voldoet aan de eisen van de huidige tijd. Ook biedt het centrum veel mogelijkheden tot kerk-zijn door de week. De gemeente hoopt tevens een missionair predikant aan te stellen die in het nieuwe gebouw laagdrempelige activiteiten gaat organiseren, die de maatschappelijke betrokkenheid van de gemeente vergroten.

Met deze plannen gooit de gemeente het beleidsmatig over een andere boeg. Ze kiest zoals ze zelf aangeeft in haar beleidsplan voor ‘pastoraat boven stenen’. Het is haar verlangen dat oude en nieuwe generaties gelovigen op het dorp blijvend hun geloof kunnen beleven. Dat zij in Hervormd Vriezenveen een plek vinden waar God merkbaar aanwezig is.