Afbeelding

Viijfentwintig jaar Leergeld

do 4 november 2021 Twenterand

De vereniging van Leergeld stichtingen in Nederland, waar ook Leergeld Twenterand lid van is, bestaat dit jaar 25 jaar. Leergeld is opgericht om kinderen te helpen die om financiële redenen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes, “Alle kinderen moeten meedoen” is ook de slogan van Leergeld Twenterand. “Want nu meedoen is straks meetellen”.

De eerste Leergeld stichting en tevens het begin van de vereniging van Leergeld stichtingen was Leergeld Tilburg en die is opgericht op 28 mei 1996. Dit jaar dus 25 jaar geleden. Inmiddels zijn er 112 lokale Leergeld stichtingen lid van de vereniging vn Leergeld stichtingen en zijn er in 2020 in totaal 131.203 kinderen geholpen.

In de algemene ledenvergadering van Leergeld Nederland van 20 november in Amersfoort wordt stilgestaan bij dit 25 jarige jubileum en wordt teruggeblikt op de ontstaansgeschiedenis en de resultaten van Leergeld Nederland. Ook HKH Prinses Laurentien en Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, zullen beiden een bijdrage leveren. 

Leergeld Twenterand is nu ongeveer twee jaar operationeel. In 2020 hebben we bijna 100 kinderen kunnen helpen. In 2021 hopen we meer kinderen te kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld als er problemen zijn met de financiering van zwemlessen, muzieklessen, sportspullen, schoolreisjes, excursies, busvervoer, etc., of met het aanschaffen van een fiets of computer om de lessen op school te kunnen volgen. 

Schroom dus niet om ook hulp te vragen als dat nodig is. Leergeld Twenterand is bereikbaar op tel 06-39743797, of op https://www.leergeld.nl/twenterand . Gewoon een mailtje sturen naar info@leergeldtwenterand.nl mag ook. Intermediairs van Leergeld Twenterand komen dan bij u thuis of bellen u op, en gaan dan met u in gesprek. Samen kijken we dan welke hulp nodig is.