Jennette Jansen werd gehuldigd in Westerhaar voor haar prestaties in gedurende haar lange sportcarrière.
Jennette Jansen werd gehuldigd in Westerhaar voor haar prestaties in gedurende haar lange sportcarrière. G. Brokelman

Jennette Jansen extra in het zonnetje gezet

di 19 oktober 2021

Jennette Jansen is een topsportster die op hoog niveau van zich doet spreken met haar handbike. Op de laatste paralympische spelen haalde ze goud en brons maar ze deed al zes keer eerder mee. De paralympische oogst is vijf keer goud, drie keer zilver en twee keer brons in verschillende disciplines. Verder heeft ze nog andere nationale en internationale titels behaald. Dit bijzonder hoge niveau volhouden tot op de dag van vandaag, is echt een feestje waard vond onder andere Rosita van der Kruk.

Rosita zit het organiseren in het bloed. Ze benaderde familieleden, de gemeente Twenterand, ondernemers en anderen om te vernemen of men op wat voor manier dan ook een bijdrage wilden leveren aan enkele bijzondere weken voor Jennette. Ooit had Jennette verteld dat zij na de paralympische spelen in zo'n zwart gat valt, wanneer je weer thuiskomt na zo'n mega evenement. De eerste week word je nog volop geleefd vanwege huldigingen en andere aandacht. Na ruim een week is dat voorbij en dan is het ineens zo heel stil om je heen. Van der Kruk dacht daar iets aan te moeten veranderen. Zo werden genoemde partijen benaderd om te vragen of zij mee wilden doen en Jennette elke week te verrassen met iets moois. De deelnamebereidheid was groot en iedereen gunde het Jennette om eens extra in het zonnetje te worden gezet.

Middels een grote cheque, die ontworpen werd door Susan Winkels en geleverd werd door Markant Sign, kregen Jennette en haar man door De Johanneshoeve een ontspannend nachtje weg met ontbijt aangeboden. Maar ook een mooie fotoshoot door fotograaf Niek Erents, een jaar lang fleurige bloemen van De Flowerie, een prachtige outfit van Klinkhamer Mode en een make-over door Marcus van Teijlingen. Haar eigen sponsor Oegema Transport, AZB Westerhaar-Vriezenveensewijk en de gemeente Twenterand hebben aan deze huldiging een bijdrage geleverd. Tijdens de afsluitende woensdagmiddag volgden nog enkele verrassingen, waaronder een private diner voor twee, verzorgd door De Verrassende Tafel.


Huldiging met toernee

Jennette Jansen werd gehuldigd op 13 oktober in Westerhaar voor haar prestaties gedurende haar lange sportcarrière. Eerst werd zij opgehaald voor een fietsroute door de straten van Westerhaar, met mooi versierde fietsen en een lange skeltertrein. Muziek aan en het feest was compleet. Er werd nog een extra rondje gereden om de bewoners van het verzorgingstehuis ‘t Haarhuus volop mee te laten genieten. Daarna werd Jennette toegezongen door de aanwezige gasten in de mooie en feestelijk aangeklede sporthal van Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Burgemeester Hans Broekhuizen sprak Jennette toe en prees haar voor al haar bijzondere prestaties. Natuurlijk proostten ze met elkaar op het geluk van Jennette met een drankje geserveerd in een speciaal voor haar gemaakt glas en genoten ze van lekkere hapjes. Helaas ging op laatste moment de komst van Paul de Leeuw niet door. Voor zijn nieuwe programma 'Het Busje komt zo' wilde hij Jennette een verrassingsbezoekje brengen tijdens de huldiging. Maar door omstandigheden werd dit helaas afgeblazen. Jennette kan terugkijken op een mooie en bijzondere periode. Haar dank gaat uit naar een groot aantal sponsoren en vrijwilligers die deze dag en weken tot één groot succes hebben gemaakt. Het was geweldig!