Een mooie aanval van SDO Margreet Nijboer

SDO neemt punten mee uit Lemmer

ma 18 oktober 2021 Twenterand

Het vlaggenschip van SDO mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Lemmer. Een flinke reis voor een potje korfbal. Het was maar goed dat er meerdere wegen naar Rome leiden aangezien er al gauw verschillende afslagen gemist werden en zo de reistijd nog langer werd.

Eenmaal aangekomen in Lemmer zagen wij een gemotiveerd SDO dat erop gebrand was op de punten mee huiswaarts te nemen. Voordat de wedstrijd begon maakte de scheidsrechter duidelijk dat er 1 keer gewaarschuwd werd voor overtredingen en de bal vervolgens op de stip ging. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Onder koude weersomstandigheden werd de bal voor het eerst rondgespeeld. In de eerste minuten van de wedstrijd liet SDO niks aan toeval over. 0-6 stond gauw op het scorebord. Lemmer probeerde wel dichterbij te komen,maar zagen vaak na 1 aanval de bal werd gevangen door iemand in een oranje shirt. SDO wist daarintegen lange aanvallen op de mat te leggen met een dynamisch spel. Er werd veel geschoten in 1 aanval waardoor er vaak afgerond werd met een doelpunt. Als er toch een puntje van kritiek moest worden benoemd waren het kleine foutjes waardoor de bal alsnog op de stip ging. Het mooie spel bezorgde de REAS formatie een 2-12 voorsprong bij rust.

Na rust zagen wij SDO nog even flink gas geven en 6-17 op het bord noteren. De focus van de REAS formatie verminderde en Lemmer wist in de slotfase nog een paar treffers achterelkaar te maken. Eindstand 13-22.

De oranjehemden uit Westerhaar hebben een goede wedstrijd laten zien met onderling veel plezier en strijd. SDO voert nu de lijst aan met 10 punten uit 5 wedstrijden gevolgd door ELKO met 7 punten uit 5 wedstrijden.

Aankomende zaterdag komt Noveas uit Steenwijk op bezoek. De wedstrijd begint om 15.30 uur.