Enter Vooruit te sterk voor Den Ham.

zo 17 oktober 2021 Twenterand

In de thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit begon Den Ham sterk aan de wedstrijd. Binnen twee minuten was er de 1-0 voorsprong door een fraai doelpunt, volley genomen, van Jelmer Bolks. Het Hammer publiek ging er eens even voor zitten, dat beloofde immers wat deze middag. Den Ham was in de beginfase de betere ploeg en dicteerde het spel. Na een kwartier spelen kwam daarin echter een kentering. Klungelig verdedigen resulteerde in balbezit voor Enter Vooruit. Sander Jansen schoot de bal op doel, die nog werd gered door Jeffrey Ekkel. In de rebound was hij echter kansloos op de inzet van Henri Knol en stond de gelijkmaker op het bord.

Slechts twee minuten later had Thomas Remmink de kans op de hernieuwde voorsprong, maar zijn inzet met de linkervoet miste de nodige kracht.

De ploegen hielden elkaar daarna redelijk in stand. Enter zette hoog druk, wat resulteerde in ruimte achter de laatste linie, waar de snelle Hammer voorwaartsen wel raad mee wisten. Snelle counters. o.a via Randal van Haarst en Kevin Ruiterkamp en opnieuw Jelmer Bolks brachten geen wijziging in de stand.

Na de rust was het de ploeg uit Enter, die én fysiek, én met vernuft, toch de boventoon voerde. In de 68e minuut kwam Enter Vooruit op een 1-2 voorsprong, toen een als voorzet bedoelde bal vanaf de linkerkant van Sander Jansen , boven de verbouwereerde doelman Jeffrey Ekkel in het doel vloog. Zulke doelpunten zie je zelden en af het nu zo bedoeld was of niet, hij zat er bijzonder fraai in.

Slechts 5 minuten later werd er op het Hammer middenveld slap geacteerd, waardoor via een aantal spelers, Peter Pluimers ineens in staat werd gesteld de 1-3 te scoren.

Met de moed der wanhoop probeerde Den Ham het de laatste tien minuten. Dat resulteerde in kansen voor Luuk Kuiper, Kevin Ruiterkamp, en voor de ingevallen Ruben Kelder en Daan Timmerman.

Doelman Teun Nijhof van Enter Vooruit was echter in grootse vorm en hij wist steeds als overwinnaar uit de strijd te komen, waardoor de ploeg uit Enter met de volle drie punten huiswaarts gingen.