Afbeelding

Ruim 11.000 euro voor Expeditie Suriname

vr 15 oktober 2021 Twenterand

Van donderdag 8.00 uur tot vrijdag 8.00 uur hebben 175 leerlingen uit klas 3 en 4 van Het Noordik in Vriezenveen meegedaan aan een 24-uurs vastenactie. Een dag en een nacht op school, zonder eten, maar met veel lessen en verschillende activiteiten. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor het expeditieteam dat in februari 2022 naar Suriname vertrekt.

Op donderdag 14 oktober om 8.00 uur vond de aftrap plaats van de jaarlijks terugkerende actie die door het expeditieteam en de afdeling Zorg & Welzijn werd georganiseerd. 24 uur later werd de actie afgesloten met een heerlijk ontbijt en kon het bedrag dat de gesponsorde leerlingen hadden opgehaald, bekend gemaakt worden: 11.145,14 euro! Een prachtig bedrag dat in Suriname een goede bestemming gaat krijgen.

Expeditieteam Suriname

De reis staat van het expeditieteam staat gepland voor 5 tot en met 16 februari 2022. In de aanloop naar hun daadwerkelijke vertrek heeft het team dat bestaat uit Dennis van Doorn, Douwe Wagt, Thije Pezij, Milan Leushuis, Emma Happs, Lieke Schipper, Sophie Hospers, Lieve Bunt en hun coaches mw. Aalbers en dhr. Heinink, al diverse verkoop- en pr-acties gehouden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun project.

Meubilair en lesmateriaal

In Nieuw-Aurora, een dorp in het district Sipaliwini, in het binnenland van Suriname, krijgt het ingezamelde geld een goede bestemming. Het team gaat ervoor zorgen dat de plaatselijke basisschool van de EBG-scholengemeenschap, waar 200 kinderen uit de regio onderwijs volgen, meubilair, leesboeken en een rekenmethode krijgen.

Afbeelding