Afbeelding
G.Brokelman

Meedenken

wo 20 oktober 2021 Op het Twenterandje

Je kunt je leven als pensionado op verschillende manieren inrichten. Daar heb ik geen uitgesproken mening over. Ik heb namelijk niet overal verstand van, nog sterker, ik heb eigenlijk nergens veel verstand van. Ik doe maar wat. En als de ene pensionado geraniums mooie bloemen vindt; ik vind het prima. Als de andere 100-jarige nog een vogelnestje kan maken, zoals Godfried Bomans constateerde; het is mij goed. Ikzelf ben toevallig beland in verenigingen, die dan vragen of ik ergens over mee wil denken. Het is een ijzeren wet dat meedenken altijd uitmondt in meedoén.

Zo werd ik door de Oudheidkundige Vereniging gevraagd mee te denken over de wijze waarop het 50-jarige jubileum kon worden gevierd. Dat leidde ertoe dat we met zijn drieën nu een fietstocht aan het ontwikkelen zijn met 20 informatiepanelen langs cultuurhistorisch interessante locaties.

Levend Vroomshoop wilde graag oud-Vroomshopers laten thuiskomen. We hebben er drie teruggevonden. De eerste is Gerrit Kolthof, geboren te Geerdijk. Hij komt 12 november in Het Punt vertellen over zijn jeugd en latere leven. Later volgen nog Alberto Stegeman (21 januari) en Marga Kool (25 maart).

En het Chr. Mannenkoor heeft een Kerstconcert gepland samen met panfluitiste Noortje van Middelkoop, en een Nieuwjaarsconcert samen met sopraan Francis van Broekhuizen. Jawel, die van de Slimste Mens. Zij heeft dus in tegenstelling tot mij wél overal verstand van. Vooral van zingen. Niet van vogelnestjes trouwens.

Klaas Dragt