Afbeelding

Vesper in ‘De Schoof’

za 16 oktober 2021 Twenterand

Zondag 24 oktober om 19.00 uur is er weer een ‘dienst met een bijzonder karakter’ in ‘De Schoof’, Brugstraat 10, Daarlerveen.

Steeds meer kerken geven, voor het eerst of opnieuw, een invulling aan de avonddiensten. Niet alleen in onze regio, maar in het hele land worden inmiddels soortgelijke diensten door ‘PKN’ kerken gehouden. Naast gemeenteleden werken er ook gastmuzikanten aan mee, zodat we mogen groeien in Geloof, Hoop & Liefde.

Een aantal vespers willen zij opnemen in een terugkerende cyclus. Dit is een viering met zingen, gebed, overdenking en met medewerking van gemeenteleden. Het woord vesper komt uit het latijn, van vespera dat avond betekent. In de kerk wordt de term ‘vespers’ gebruikt als aanduiding voor een avonddienst. Kortom zij pogen vooral een liturgisch mooi geheel van de dienst te maken. Op deze manier is de vesper een inspirerende start voor de nieuwe week. Van harte uitgenodigd om hierbij deelgenoot te zijn. De leiding is in handen van commissieleden. Welkom in de kerk en neem gerust iemand mee.