Afbeelding

‘Appeltje’ voor Manna en Kinderprojecten

vr 8 oktober 2021 Twenterand

De diaconie van Hervormd Vriezenveen en van de Ontmoetingskerk houden ook dit jaar de actie ‘Appeltje voor de dorst’. Dit seizoen gaat de opbrengst van de verkoop naar meerdere goede doelen.

Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Manna, voedselbank van Twenterand (www.manna.nu) en naar de stichting werkgroep Moreira-Dollen (www.moreira-dollen.nl) voor kinderprojecten in de sloppenwijken in Brazilië.

Ook komt een deel van de opbrengst ten goede aan het Kinderproject ‘Een toekomst voor kansarme kinderen in Pretoria’ van Kerk in Actie. Voor veel jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria is hun toekomst een zwart gat, zeker na alle coronabeperkingen. Zij groeien op in gebroken gezinnen en gewelddadige wijken. De helft van deze jongeren maakt de middelbare school niet af en 40 procent is vervolgens werkloos. De christelijke organisatie PEN is als een familie voor deze kansarme kinderen en jongeren. Ze krijgen begeleiding bij huiswerk en examens, maar leren ook sociale en creatieve vaardigheden die hen weerbaar maken. PEN blijft de kinderen trouw tot ze op eigen benen kunnen staan. Meer informatie over dit project en presentaties en filmmateriaal vindt u op www.Kerkinactie.nl.

Voor een vlot verloop van de actie is sinds vorig jaar voor een andere opzet gekozen qua bestelmogelijkheden, namelijk via een webshop. De bestelling kan hier met iDEAL via uw eigen bank betaald worden. U kunt de volgende appels, peren en aardappels bestellen: Elstar appels, 3kg voor 4,95 euro; Conference peren, 3kg voor 4,95 euro; Gieser Wildeman peren, 3kg voor 4,95 euro; Bildtstar aardappels, 10kg voor 8,95 euro.

U kunt bestellingen plaatsen tot en met zaterdag 23 oktober. De bestellingen worden op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober gratis thuis bezorgd (alleen in Vriezenveen en directe omstreken). Het adres van de webshop: www.appeltje-voor-de-dorst.nl. Wanneer het echt niet mogelijk is om via de webshop te bestellen, kan dit ook per email naar: info@appeltje-voor-de-dorst.nl of uw bestelling via Whatsapp of telefonisch doorgeven aan Frank Friesacher: 06-2909 6844.