Afbeelding

Fit en gezond: samen wandelen voor wie maar wil

do 7 oktober 2021 Twenterand

Vanaf 19 oktober wordt er weer wekelijks gewandeld met als verzamel locatie Het Punt in Vroomshoop. De start is steeds om 13.00 uur, een uurtje met iedereen die graag samen willen wandelen. Door samen te wandelen zorg je ervoor dat je daadwerkelijk gaat. 

De motivatie om mee te wandelen kan overigens heel divers zijn: meer energie hebben of krijgen, beter slapen, sterkere spieren, meer uithoudingsvermogen, wandel nu vaker in de week, daling cholesterol en zelfs daling van het gebruik van medicatie. Dit alles heeft weer een positieve invloed op hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt. Daarnaast, bij samen wandelen ontstaan bijna automatisch sociale contacten, een praatje maken is zo geschied. 

Huisartsen dragen samen wandelen een warm hart toe

De huisartsen in Vroomshoop dragen dit wandelinitiatief een warm hart toe. De enige afspraak is: We laten niemand alléén achter! Mensen met een rollator of in de rolstoel zijn welkom, de mogelijkheden met een buddy gaan wandelen kan worden bekeken.

De afstand is niet bepalend voor succes. Iedereen beweegt op zijn wens en kunnen. Er zijn daarom twee routes: één van 5 kilometer en één van 2,5 kilometer. 

Meer informatie

Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelname aan deze activiteit is gratis. Er is begeleiding en in verband met de verkeersveiligheid zijn gele hesjes per groep beschikbaar. Voor vragen kunt u contact opnemen met De Haere (Carólie Krommendijk), tel (0546) 642 571 of ZorgSaam Twenterand (Loes Leemrijse), tel. (0546) 481 456.