Piet en Eef zien ernaar uit om na een arbeidzaam leven van bijna 42 jaar als ondernemers volop van hun pensioen te gaan genieten.
Piet en Eef zien ernaar uit om na een arbeidzaam leven van bijna 42 jaar als ondernemers volop van hun pensioen te gaan genieten. G. Brokelman

Piet en Eef Ter Veen stoppen met de DA

di 28 september 2021

Iedereen weet, er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Dat geldt ook voor Piet en Eef ter Veen uit Hardenberg. Jarenlang waren Piet en Eef de vertrouwde gezichten bij de DA Drogisterij & Parfumerie aan de Voorstraat 23 in Hardenberg. 

Het sympathieke echtpaar heeft echter besloten nu, bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, om te stoppen met de winkel en hun leven een andere invulling te geven. DA ter Veen wordt overgenomen door Fa. Boezerooij en wordt als zevende filiaal voortgezet onder de naam DA Drogisterij & Parfumerie Boezerooij. In verband met de overname van de winkel is de Drogisterij & Parfumerie donderdag 30 september gesloten. "Bijna 42 jaar, meer dan 15.000 dagen, hebben we met heel veel plezier in de winkel gewerkt", laat Piet ter Veen op zijn Facebookpagina weten. De ondernemer onderstreept dat het succes van zijn Drogisterij & Parfumerie mede gebaseerd is op de uitgebreide klantenkring, die er in de loop der jaren is opgebouwd. Dat het bij ter Veen altijd fijn shoppen is geweest en vooral ook de vriendelijke service is gewaardeerd, blijkt onder meer uit de vele reacties op social media over de overname van de Drogisterij & Parfumerie. Op zijn beurt is het echtpaar ter Veen al zijn klanten zeer erkentelijk voor het in haar gestelde vertrouwen de afgelopen jaren. Piet ter Veen groeide op in De Krim, waar zijn ouders een drogisterij annex schildersbedrijf hadden. "In mijn jeugd was ik veel meer bezig met de drogisterij dan met het schildersbedrijf. Na de middelbare school ben ik dan ook direct met de drogisterij opleiding begonnen en ben ik op 24-jarige leeftijd de winkel in Hardenberg begonnen," vertelt Piet. DA Drogisterij & Parfumerie ter Veen opende op 31 januari 1980 de winkel aan de Voorstraat 23. "De opening werd destijds gedaan door de toenmalige sportman van het jaar van de gemeente Hardenberg, huidig fotograaf Gerrit Brokelman", weet Piet nog. Twee jaar na de opening, in 1982, trouwde Piet met Eef, die naast het gezin ook altijd meewerkte in de zaak. Het echtpaar kreeg drie kinderen, die er inmiddels voor gezorgd hebben dat Piet en Eef trotse opa en oma zijn van 6 kleinkinderen. Naast de uitbreiding van het gezin hebben er in de loop der jaren ook een aantal verbouwingen en aanpassingen in de winkel plaatsgevonden. "De laatste verbouwing was in 2011 met als resultaat een ruim opgezette, overzichtelijke en goed toegankelijke winkel. Hierdoor komt tot op de dag van vandaag het complete drogisterij/parfumerie-assortiment goed tot zijn recht", meent Piet. "Bang om na bijna 42 jaar ondernemen in het spreekwoordelijke gat te vallen? "Nee hoor, er komt meer tijd vrij voor wandelen, fietsen, de kleinkinderen en ballonvaren. Daar hopen we nog jaren van te mogen genieten".