Afbeelding

Zesde editie KangoeroeKlupdag Amicitia

di 28 september 2021 Twenterand

Acht basisscholen uit Vriezenveen en de Pölle gaven zich op voor de KangoeroeKlupdag op 22 september van Amicitia. Een geslaagd evenement waarbij 500 leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 spelenderwijs kennis maakten met korfbal. Sinds dit jaar zijn er voor de leerlingen uit groep 3/4 Amicitia t-shirts aangeschaft.

De scholen werden verdeeld over twee rondes. Bij aankomst werden ze verwelkomt door Kangoeroe Skippy 1 en 2. Na een warming-up op Bewegen is gezond van Kinderen voor Kinderen, konden de leerlingen met de spelletjes beginnen. Het favoriete spel blijft toch wel de piramide van korven, waarbij je door een van de korven moet gooien met een bal. Bij groep 3/4 is het spel korfbal mooi om naar te kijken. Het blijft geweldig om te zien hoe snel deze leerlingen een potje korfbal kunnen spelen. Na de spelletjes sloten we de ochtend af met een cooling down. De zonnige ochtend vloog voorbij. Na afloop kregen alle leerlingen een medaille. De organisatie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagde KangoeroeKlupdag.

Zonder de hulp van alle vrijwilligers was de KangoeroeKlupdag 2021 er niet geweest. Zij bedanken de studenten van het CSG Het Noordik en onze eigen vrijwilligers, voor het begeleiden van de groepjes leerlingen op het spellencircuit en de overige taken.

Open trainingen korfbal groep 1 tot en met 4

Kangoeroes (groep 1/2), kinderen van 3 t/m 5 jaar, zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur.

F-jes (groep 3/4), kinderen van 5 t/m 7 jaar, woensdag van 17:30 tot 18:30 uur.

De trainingen vinden plaats bij Amicitia op Sportpark ‘t Midden.

Afbeelding
Afbeelding