Afbeelding

VZ&PC klaar voor competitie na zege in Drachten

ma 27 september 2021 Twenterand

Als voorbereiding op de competitie speelde VZ&PC zijn derde wedstrijd in de beker competitie in Drachten tegen Dragor. De Vriezenveners verloren hun eerste treffen met eerste klasser Swol 1894 geflateerd met 12-8 en speelde thuis gelijk 11-11 tegen Esta uit Emmen.

VZ&PC dat zich met de komst van Mika Smelt ex-eredivisie speler van BZC uit Borculo zich danig versterkt heeft, behaalde een ruime zege. Na de eerste periode was er een klein gaatje geslagen van 1-3 ,en die voorsprong werd in de tweede periode verder uitgebouwd naar 4-7, maar verloor Mika Smelt door 3 fout. Een sterke derde periode werd met 3-1 afgesloten 10-5 in totaal, en maakte Joost Kenkhuis zijn debuut in Heren 1. Eerder hadden jonge spelers als Mart Beuker, Han Scherphof en Bart Bos als keeper al geproefd hoe het er bij de heren aan toegaat. Ook in de laatste periode had VZ&PC de overhand, de gebroeders Roelofsen en K. Spit zorgden voor een 14-8 overwinning, met name Job Roelofsen had een succesvolle avond met 5 doelpunten.

Zaterdag 2 oktober begint de competitie voor VZ&PC met een thuis wedstrijd tegen het Enschedese EZC pas Gepromoveerd naar de tweede klas aanvang 17.30 uur in De Stamper te Vriezenveen.