Mooie wedstrijden tijdens het eerste thuisweekend Peatminers

ma 27 september 2021 Twenterand

De verschillende teams van basketbalvereniging Peatminers uit Vriezenveen beleefden afgelopen weekend het eerste thuisweekend van het seizoen.

Peatminers V14 ontving vrijdagavond Kikkers X14. Direct na de tip off schoten de meiden uit de startblokken. Binnen enkele minuten stond er al 14-0 op het scorebord. Alles wees op een makkelijke avond. Concentratie was het sleutelwoord in de time-out die volgde. Terug in het veld was het team dat snel vergeten. Ze haastten zich om de score op te voeren, maar waren te gehaast: vrije lay-ups gingen mis en schoten vallen niet binnen. Het team speelde op dat moment meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Daardoor werd het een kwestie van hard werken. Dat dezen ze ook: de inzet was super! De overwinning kwam dan ook geen moment in gevaar, daarvoor bleek het krachtsverschil te groot: 48-27.

Peatminers MU22-1 - Twente Buzzards MU22-1

In de wedstrijd van MU22-1 tegen Twente Buzzards zat het tempo er vanaf het begin goed in. Peatminers speelde goed en liep uit. In het eerste kwart was de stand 20-14. Het tweede kwart begon ook goed, maar hoe verder de heren onder 22 in groen in het kwart zaten, hoe verder de tegenstander in liep. De rust was ver te zoeken en het spel was te gehaast dat resulteerde in een ruststand van 37-35. In het derde kwart kwam het fenomeen ‘Peatminers derde kwart’ om het hoekje kijken. Deze keer was de rust en overzicht niet aanwezig en werden er slechte passes gegeven, maar met een 46-52 stand aan het eind van het kwart was alles nog mogelijk. In het vierde kwart werd het er echter niet beter op en was de tegenstander simpelweg beter dan Peatminers. Dus werd de eindstand 57-68 in het voordeel voor Twente Buzzards.

Overige uitslagen

Peatminers M18 - The Valley Bucketeers M18, 37-53; Peatminers X12 - Risne Stars X12, 29-51; Peatminers X12-2 - Amical X12-2 (VR), 31-26; Peatminers V18 - Pluto V18, 98-22.