Afbeelding

Prijzenregen bij de twirlsters van De Harmonie Vroomshoop

zo 26 september 2021 Twenterand

Na bijna twee jaar niet aan een wedstrijd deelgenomen te hebben, namen de twirlmeiden van De Harmonie Vroomshoop op zaterdag 25 september deel aan een zeer geslaagd KNMO/NTSB majorette/twirl concours in Coevorden. Met maar liefst 22 optredens waarvan twee teams en twintig solisten was De Harmonie Vroomshoop goed vertegenwoordigd in een sterk deelnemersveld.

Het was spannend om weer de vloer op te gaan na zo’n lange tijd. Niet alleen voor de deelnemers maar ook voor de nieuwe instructrices Marijke en Maud was het afwachten hoe de door hun gemaakte nieuwe routines beoordeeld zouden worden. Vanaf het begin van de coronatijd hebben Marijke en Maud zich meer dan 100% ingezet voor de twirl meiden, met buiten trainingen, online trainingen, buitenworkshop et cetera, dit alles om maar contact te houden met de meiden en om zo toch kleine stappen te kunnen maken in de routines. Hiervan was het effect goed te zien. Verdeeld over de verschillende onderdelen haalden de meiden negen gouden medailles, één zilveren medaille en drie bronzen medailles en een aantal plaatsingspunten voor een eventueel NK. De eerste plaatsen waren voor, Pien Melenberg, Clarissa Dekker, Lyan Moes, Maylinn ten Berge, Sanne Vos, Marinde Treep, twee keer Maud Jansen en ook de meiden van team B die voor het eerst opgingen als team hebben een eerste plaats weten te behalen. Een zilveren medialle was voor Kyra Ekkel en de drie bronzen medailles waren voor Lindsey ten Berge, Yvi Meijerink en Dewi Dijk. Sanne Timmerman, Lisa Timmerman, Arwen Nijland, Sanne Wessels en Lynn van Toly hebben hun routines ook erg goed neer gezet, helaas vielen zij net buiten de prijzen.

Het was een zeer geslaagde dag en de meiden van De Harmonie Vroomshoop hebben een zeer goede indruk achter gelaten bij de andere verenigingen door hun optredens. Marijke en Maud gaan dan ook enthousiast aan de gang met de gekregen feedback om de meiden klaar te stomen voor het Overijssels kampioenschap op zaterdag 6 november in Het Punt in Vroomshoop. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de eigen vereniging. Een mooie gelegenheid om een keer langs te komen (vanaf 9.30 uur) en te zien dat twirlen toch echt een hele mooie sport is.