Afbeelding

SDO schiet uit de startblokken tegen Kios’45

za 25 september 2021 Twenterand

Op zaterdag 25 september stond de derby tussen SDO uit Westerhaar en Kios’45 uit Sibculo op het programma. De ploegen kennen elkaar door en door.

Het was SDO dat het heft in handen nam. SDO schoot uit de startblokken en was het eerste kwartier van de wedstrijd de baas. Na de 4-0 wist ook Kios voor het eerst de korf te vinden 4-1. SDO zette nog een tandje bij en scoorde weer driemaal op rij 7-1. Het was Kios dat het laatste doelpunt voor de rust op het scorebord wist te noteren en zo gingen de ploegen rusten met een stand van 7-2. Het waren echter de gasten die scherper uit de kleedkamer kwamen. Kios wist ditmaal drie aanvallen achter elkaar te verzilveren en zo werd het 7-5. SDO was hier duidelijk niet van gediend en het waren de Oranjehemden die de twee mooie aanvallen scorend wisten af te ronden. De wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld. Beide ploegen wisten de korf nog een aantal maal te vinden en zo ontstond een einduitslag van 10-7.

De reserves van SDO legden een prima wedstrijd op de mat en versloegen Juventa 3 met 13-11.

Volgende week mogen de Oranjehemden het opnemen tegen Leonidas 1. De wedstrijd wordt om 15.30 uur gespeeld in Noordwolde. Het tweede zal het om 14.00 uur opnemen tegen Blauw Zwart 2 in Wierden.