Afbeelding

10.000 euro voor aanschaf duo-fiets

do 23 september 2021 Twenterand

ZorgSaam Twenterand ontvangt een bedrag van 10.000 euro voor de aanschaf van een duo-fiets voor de uitvoering van het project ‘Saam’n Fietsen’. De gemeente Twenterand stelt het bedrag beschikbaar vanuit de regeling kernbudgetten.

Saam’n Fietsen biedt mensen met een beperkte mobiliteit (zoals ouderen, zieken en mensen met een beperkt zicht of gehoor) de mogelijkheid in beweging te komen, zichzelf te vervoeren en in contact te komen met anderen. Het draagt bij aan de gezondheid van kwetsbare inwoners, de kwaliteit van leven, de zelfstandigheid en vergroot het sociale netwerk van kwetsbare groepen waardoor eenzaamheid wordt beperkt. Bijkomend voordeel is dat mantelzorgers ontlast worden als de partner of ouder met een vrijwilliger op pad gaat. Daarnaast kan de duo-fiets ook worden ingezet voor vervoer naar activiteiten wanneer mensen geen vervoer hebben, het brengt mensen van A naar B.

Saam’n Fietsen is een maatschappelijk initiatief van ZorgSaam, Samenthuis Twente en De Haere. De initiatiefnemers dragen zorg voor stalling, onderhoud en verzekering van de fiets. Vanuit instanties als huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, maatschappelijk werk en andere cliënt ondersteunende partijen in Twenterand, worden inwoners op de hoogte gebracht dat deze fietsmogelijkheid er is. In samenwerking met de gemeente zijn er al een tandemfiets en een duo-fiets zonder trapondersteuning beschikbaar gesteld, zodat het project in meerdere kernen kan starten.