Afbeelding

Een bijzondere dag

do 23 september 2021 Twenterand

Iedere eerste zondag van oktober is het in de kerken Israëlzondag. Waarom? Omdat de kerken in de jaren na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog (6 miljoen Joden vermoord) zich realiseerden hoe fundamenteel hun band is met het Joodse volk. De Israëldienst vindt op zondag 3 oktober op Israëlzondag om 9.30 uur in ‘De Schoof’, Brugstraat 10 in Daarlerveen.

De keuze viel op de eerste zondag van oktober, want in de weken eromheen worden altijd belangrijke Joodse feesten gevierd. Dat is ook dit jaar zo. Op dinsdag 7 en woensdag 8 september is het Joods Nieuwjaar (Rosj Hasjana). Dan volgen de dagen van inkeer, die uitlopen in Grote Verzoendag (Jom Kippoer), dit jaar op donderdag 16 september. Van 21-27 september viert Israël vervolgens het Loofhuttenfeest (Soekot). Op dinsdag 28 september is het Sjemini Atseret (Slotfeest) en op woensdag 29 september is het Simchat Thora (Vreugde der Wet). Genoeg redenen om in deze weken daar verder bij stil te staan.

 Er zijn Israël-Actueel kranten, een TOV-magazine voor kinderen en een Isreality-magazine voor jongeren. Zij collecteren voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. Het beloofd een feestelijke dienst te worden. Kijk ook of er bij u in de kerk een speciale Israëldienst is op Israëlzondag. Kijk ook eens op de facebookpagina het Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal of op www.shaarezedek.nl.