Afbeelding

Sagenfestival

ma 20 september 2021 Twenterand

In het Veenmuseum aan de Paterswal in Westerhaar wordt op zaterdag 2 oktober het Sagenfestival gehouden. Het Sagenfestival wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur. De entree is gratis. Wel is er gelegenheid om een vrije gift te doneren.

Na de covidperiode, waarin alle voorstellingen moesten worden gecanceld, start Theater Turf dit seizoen haar activiteiten weer op met dit jaarlijkse evenement. Deze keer zijn het Thea Kroese en Hidde Visser die voor prachtige verhalen zorgen. Daar tussendoor zijn de jongeren van Muziektheater Servus te vinden, die op een spannende manier als figurant acteren. Ergens. Ook hebben de Witte Wieven van weleer aangegeven de bezoekers op hun eigen bijzondere manier te willen begroeten in het park. En natuurlijk is in de boerderij weer het lekkere warme bakje Heksensoep, ingeschonken door de vriendelijkste heks van Twenterand.

Het terras van het Veenmuseum wordt ingericht om even uit te rusten en een kop koffie, thee of limonade drinken. Ook de expositieruimte is deze avond te bezichtigen.

De vrijwilligers van het Veenmuseum zorgen de hele avond dat het treintje zijn rondgangen maakt over het terrein om bezoekers te vervoeren. Het is wel raadzaam stevig schoeisel aan te trekken in verband met de hier en daar ruwe bosgrond.