Afbeelding

Eerste team WvM nipt onderuit in openingsronde

di 21 september 2021 Twenterand

Na een lange coronastop is zaterdag 18 september de nationale damcompetitie weer begonnen. Het eerste team van Witte van Moort startte met een uitduel tegen Damlust Gouda. Normaal gesproken een gelijkwaardige tegenstander, maar de Westerhaarders traden met een drietal invallers aan.

Het werd een spannende wedstrijd. De invallers Niek Kloppenburg en Mitchel Mensinga hadden loodzware tegenstand. Kloppenburg verstopte zich niet en speelde een wilde aanval. Deze aanval werd dodelijk omsingeld door Van IJzendoorn. Mitchel Mensinga viel ook aan tegen Erno Prosman en die aanval kwam beter uit de verf, na hard werken haalde Mensinga knap remise binnen. De achterstand van WvM liep op door de nederlaag van Jan van Dijk. Tegen Sven Winkel liep het positioneel van meet af aan niet en er waren ook geen tactische tegenkansen, waardoor Winkel vrij eenvoudig won.

Met twee partijen achterstand waren op de overige borden wel wat kansen, maar de aansluitingstreffer viel pas in de laatste partij. Bert Aalberts wist in een afwachtende partij schijfwinst te boeken na enkele mindere positiezetten van Hoogendoorn. Nadat Hoogendoorn een moeilijke remise liet liggen won Aalberts het eindspel op tempo.

Helaas was er toen geen gelegenheid meer voor de gelijkmaker: 11-9 voor Damlust. Over twee weken wacht de loodzware confrontatie met Hijken DTC in Westerhaar.