DETO pakt punt tegen koploper Urk

ma 20 september 2021 Twenterand

DETO speelde zaterdagmiddag tegen de voormalig eiland bewoners op Sportpark “Het Midden” in Vriezenveen. Urk stond na drie speelronden ongeslagen bovenaan de ranglijst van de hoofdklasse B met 9 punten uit 3 wedstrijden en nul tegentreffers. De vraag was of DETO hier deze middag verandering in kon brengen. Met een druk bezet sportpark, stralend nazomerweer, een echte grasmat was het zaterdag een ideale situatie voor een mooie pot voetbal.

En die mooie pot die kwam er. Vanaf het begin ontspon zich een wedstrijd die voortdurend op en neer golfde met kansen voor beide teams, volop strijd en uiteindelijk een uitslag waar DETO het meest tevreden mee kon zijn. De eerste grote kansen waren voor de gasten uit Urk waarbij DETO doelman Roberto Stopel zijn uiterste best moest doen om de nul op het bord te houden. Na een kwartier kwam DETO wat vaker voor het doel van Richard Strijker. Ferdi ter Avest kreeg twee enorme kansen. De eerste verdween links over het doel en een paar minuten daarna was Ter Avest even los van zijn tegenstander, kon binnenschieten, maar ging de bal via binnenkant paal het veld weer in en mocht Urk van geluk spreken dat de stand 0-0 bleef. Toch kwam de eerste tegentreffer voor Urk dit seizoen op naam van DETO. Op slag van rust was het Hans Matti die op links met een paar fraaie acties de achterlijn haalde, de bal voor het doel bracht, waarna Melvin Degenaar de bal koppend klaar legde voor Bas Postma die van dichtbij niet meer kon missen: 1-0.

Na de thee ging iedereen er eens goed voor zitten, want het mocht duidelijk zijn dat Urk zo snel mogelijk de achterstand wilde wegpoetsen. De eerste grote kans van de tweede helft kwam op het conto van DETO toen de opgekomen Baglar kon schieten maar zijn schot zag smoren in de vijf meter van Urk. Urk speelde in de tweede helft met veel druk naar voren en dat resulteerde uiteraard in goede mogelijkheden. Tot twee keer toe was het Roberto Stopel die met katachtige reflexen zijn doel schoon hield. Toch kon hij in de 65e minuut niet voorkomen dat Urk de verdiende gelijkmaker op het bord kon zetten. Bij een aanval over de rechterkant was het Johannes Schrijver die uiteindelijk kon binnenschieten: 1-1. Ook na de gelijkmaker ging Urk op zoek naar de winst en speelde volle bak naar voren waardoor DETO meer en meer in de verdrukking kwam. Trainer Hennie in ’t Hof bracht in deze fase Coplan Soumaoro in de ploeg voor meer balans op het middenveld. Echter na ruim tien minuten gespeeld te hebben was het diezelfde Soumaoro die na een domme natrappende actie richting zijn directe tegenstander zijn teamgenoten dupeerde omdat hij met rood moest vertrekken en DETO met 10 man verder moest. In ’t Hof reageerde onmiddellijk door nog meer defensieve krachten te brengen met Fleer en Yakob om zo te proberen het puntje met 10 tegen 11 toch over de streep te trekken. Wat daarna volgde was een logische belegering van het DETO doel en DETO dat af en toe probeerde om er met messcherpe counters uit te komen. In de 86e minuut moest Stopel weer een bal uit de kruising halen en een minuut later schreeuwde het DETO publiek om een strafschop toen de doorgebroken Baglar onderuit ging rand zestien. Echter doelpunten vielen er niet meer te noteren waardoor DETO en Urk de punten verdeelden. Toch was er een winnaar deze middag en dat was het publiek dat een prachtige spannende wedstrijd heeft gezien met alles erop en eraan.

DETO speelt zaterdag 25 september wederom een thuiswedstrijd. Dan komt hekkensluiter Noordscheschut naar Vriezenveen. Deze ploeg wil zich vast en zeker revancheren voor de smadelijke 0-7 nederlaag, die het deze speelronde leed op eigen veld tegen SC Genemuiden. Aftrap in Vriezenveen 14.45 uur.