Afbeelding

Twenterand moet meer doen voor inclusief sporten

wo 15 september 2021 Twenterand

Ook in Twenterand moeten mensen met een beperking kunnen deelnemen aan sportactiviteiten. De fractie van de ChristenUnie vindt dat de gemeente daarvoor sportvoorzieningen moet faciliteren en aparte budgetten beschikbaar moet stellen.

In juli vroeg de CU middels een motie al aandacht voor de toegankelijkheid van sport voor mensen met een beperking. Als aandachtspunt noemde de fractie toen dat de huidige gemeentelijke Wmo-verordening geen beleidsruimte biedt om sportvoorzieningen te faciliteren voor deelname door mensen met een beperking en dat er in Twenterand geen aparte budgetten beschikbaar zijn waarop een beroep kan worden gedaan om sporten voor mensen met een beperking mogelijk te maken. De CU vraagt het college nu of dat bereid is om de Wmo-verordening aan te passen zodat sportvoorzieningen kunnen worden verstrekt aan mensen met een beperking, of – als dat niet mogelijk blijkt te zijn – te kijken naar andere mogelijkheden en kansen om sportvoorzieningen voor mensen met een beperking mogelijk te maken.

De CU noemt de gemeenten Zwolle en Hardenberg als voorbeeld van gemeenten die dit beter hebben geregeld en wil weten of de wethouder bereid is om bij die gemeenten te gaan kijken en te leren van daar opgedane ervaringen.