Afbeelding

Hole in One voor Rik Ebben

wo 15 september 2021 Ommen

Gast speler Misha Effern wist de winst in ronde 24 naar zich toe te trekken met een ronde twee onder par (52) bij ronde 24 van Pitch & Putt baan Lemele. Henri Duerink scoorde een ronde één onder par (53), maar een Hole in One werd gescoord door Rik Ebben op hole drie. Dit is pas de derde Hole in One in deze competitie, Jan Willem van den Berg op hole twee en Jan Hekman uit Ommen op hole vijf gingen hem voor.

De score van Theo Otten met 57 slagen en Freddie Dijk met 60 slagen waren de eerst volgenden. Rik Ebben en Jan Tijhuis speelden deze ronde met elkaar, en waarschijnlijk was na de Hole in One van Rik ook hun concentratie weg gezien de score van Rik 63 slagen en Jan met 66 slagen. Of was de baan deze week moeilijk te bespelen? In elk geval was de teneur na afloop dat putten moeilijk was deze avond. Voorafgaand de start was de baan door een beetje regen natuurlijk langzamer geworden, maar Mischa, Henri en ook Theo wisten hier dus beter mee om te gaan.

Drie spelers speelden deze avond hun HCP naar beneden en wel Henri Duerink en Theo Otten met 39 stableford punten. En Freddie Dijk met 37 stableford punten. Henri heeft nu een HCP van -1.6, Theo van 2.4, en Freddie een HCP van 4.2.

Vijf spelers speelden hun HCP naar boven waaronder Jan Hekman (O) Tonnie Reimink en Jan Tijhuis. De rest speelden hun de zogenaamde buffer.