Afbeelding

Hammerdammer start nieuw seizoen

vr 10 september 2021 Twenterand

De Hammerdammer is weer gestart na de vervelende coronatijd en hoopt dat dit weer het begin is van een mooi damseizoen. In de onderlinge competitie zijn de eerste wedstrijden gespeeld.

J. v.d. Vegt nam het op tegen G. Endeman. In het begin ging de partij mooi gelijk op, maar in het middenspel nam J. v.d. Vegt de overhand en na klein foutje van Endeman had V.d. Vegt een combinatie die naar dam leidde en dit kwam Endeman niet meer te boven: 2-0. E. Stokvis speelde tegen J. Arrindell. Er ontstond een mooie partij waarin Arrindel licht voordeel creƫerde en zodoende de partij naar zich toetrok: 0-2. K. Meuleman speelde tegen B. Nieboer en dit was een mooie ,spannende en lange partij. Beide heren gaven elkaar geen duimbreed toe, maar op het eind moest Nieboer dan toch buigen en ging de volle winst naar Meuleman: 2-0.

J. Bonthuis en H. Koenderink maakten er ook een mooie partij van en gaven elkaar weinig ruimte. Een remise was het logische gevolg: 1-1. De partij tussen J. Braakman en G. Mollink ging ook lang gelijk op, maar in het eindspel trok Mollink aan het langste eind: 0-2. D. Voort speelde tegen H. Braakman en je kon zien dat Voort er lange tijd uit is geweest. Voort trapte in een simpele combinatie van Braakman trapt en zo de partij simpel verspeelt 0-2

De teruggekeerde Hans Braakman nam het op tegen G. v.d. Voet en bij deze partij kon je ook zien dat er lang niet is gedamd. Braakman kwam in het begin van de partij door een simpele combinatie meteen twee schijven achter en bleef daardoor de hele partij achter de feiten aan lopen: 0-2. J. Kooman speelde ook nog tegen J. v.d. Vegt die deze avond twee partijen afwerkte. Door een combinatie naar dam kwam Kooman twee schijven achter en dit kwam hij niet meer te boven: 0-2.

Afbeelding
Afbeelding