Muzikaal trio
Muzikaal trio

Monumentendag in Het Anker te Vroomshoop

zo 5 september 2021 Twenterand

In het Kerkelijk Centrum Het Anker aan de Hoofdstraat 35 te Vroomshoop is op Monumentendag, zaterdag 11 september, weer het nodige aan muziek te beleven.

Vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur is het  monumentale Van Dam orgel (het oudste monument van Vroomshoop, 120 jaar oud) te bespelen. Organisten maak hier gebruik van. Eveneens zijn de graffito’s onder de ramen in de kerk te bezichtigen. Ontwerp: J.W. de Wit uit Ommen

Om 14.30 uur zullen Esther van der Schee, Rein Vos van Avezathe en Albert Wessels hun traditionele Monumentendagmuziek voor viool, piano en zang ten gehore brengen. Esther en Rein vormen sinds 2006 een duo. Wekelijks repeteren zij in Vroomshoop. Hun repertoire varieert van Barok tot Laat Romantiek. De samenwerking met Albert Wessels is in 2013 ontstaan. Met veel plezier vormen zij een regelmatig gevraagd gelegenheidstrio. Op 11 september zullen Esther, Albert en Rein een gevarieerd programma verzorgen. Alles onder voorbehoud van de dan geldende Covid 19 maatregelen. Van tevoren aanmelden is niet nodig.