Afbeelding

Win-win situatie bij samenwerking Het Noordik en De Vriezenhof

vr 3 september 2021 Twenterand


CSG Het Noordik en Woon- en zorgcentrum De Vriezenhof gaan samenwerken. Afgelopen donderdag werd tijdens een officiële bijeenkomst een intentieverklaring ondertekend door Wout Oldhoff, directeur van De Vriezenhof, en Roelof Koopmans, teamleider vmbo bb/kb van Het Noordik Vriezenveen. 

“Met deze samenwerking willen De Vriezenhof en Het Noordik graag verbinding zoeken tussen de verschillende generaties. Jongeren leren maatschappelijk betrokken te zijn, ze leren inzien wat ze voor een ander kunnen betekenen en doen kennis en praktijkervaring op. Hierdoor wordt hun persoonlijke ontwikkeling, groei en de beroepsgerichte motivatie versterkt”, aldus Koopmans.

“Voor de ouderen betekent het dat zij van waarde kunnen zijn voor jonge mensen en er voor hun gevoel toe doen. Zij kunnen hun kennis en levenservaring delen met de jongeren. Zo ontstaat begrip voor elkaar en er wordt van elkaar geleerd. Hierdoor versterken zij elkaar en is het voor alle betrokkenen een win-win situatie”.

Binnenkort start de eerste groep leerlingen bij De Vriezenhof. Gedurende het jaar zullen steeds andere leerlingen de bewoners aanmoedigen voor een praatje of activiteit. Koopmans: “We hopen op een duurzame samenwerking waarin we veel voor elkaar kunnen betekenen.”

Kennismaken met De Vriezenhof

Voorafgaand aan de ondertekening kregen leerlingen uitleg over de gang van zaken in De Vriezenhof. Daarnaast kregen zij de gelegenheid om van tevoren voorbereide vragen te stellen. Zo waren de leerlingen benieuwd hoe laat de bewoners van het woon-en zorgcentrum naar bed gaan en of er ook huisdieren aanwezig zijn. Na het officiële tekenmoment was er drinken en lekkers om de samenwerking te vieren.