Bernard Schuurman mocht als eerste gebruik maken van de oversteek onder toeziend oog van Bart Jasper Faijer en Leo Bongers.
Bernard Schuurman mocht als eerste gebruik maken van de oversteek onder toeziend oog van Bart Jasper Faijer en Leo Bongers. G. Brokelman

Pontje Varsen officieel in gebruik

di 31 augustus 2021

Op maandag 30 augustus is het pontje Varsen, een recreatieve verbinding tussen landgoed Vilsteren en buurschap Varsen,  officieel in gebruik genomen. Met een simpele druk op de knop zette Bernard Schuurman uit het naburige Varsen de fiets en voetgangersveer in beweging onder toeziend oog van wethouders Bart Jasper Faijer en Leo Bongers die samen met hem mee zijn varen. Hierna met fiets mocht Schuurman als eerste gebruik maken met fiets de oversteek mocht maken. 

De realisatie van de pont en het nieuwe uitkijkpunt geven een impuls aan de beleving van Varsen en omgeving. Wethouder Bart Jaspers Faijer: "Met de ingebruikname van dit pontje en het uitkijkpunt is de langlopende gebiedsuitwerking Varsen afgerond en kunnen inwoners en toeristen nòg meer genieten van de schoonheid van het gebied". Het nieuwe uitkijkpunt, genaamd 'De Kansel', is een ontwerp van Roel Westerman. Vanaf dit unieke punt is de instroom van de Regge in de Vecht van bovenaf te beleven. Het pontje en het uitkijkpunt zijn mede op het initiatief van Plaatselijk Belang Varsen gerealiseerd. 

Meer op www.detoren.net.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding