Winst voor DETO bij opening seizoen in Nijkerk

ma 30 augustus 2021 Twenterand

Na een krap jaar zonder competitievoetbal ging de bal zaterdag 28 augustus eindelijk weer rollen om de punten. Het was uiteraard voor alle ploegen in de hoofdklasse B de vraag hoe men deze ‘voetbal-loze’ periode was doorgekomen en hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen. Iedereen begon ‘blanco’ aan de nieuwe competitie en ook door de vele wijzigingen in de diverse selecties was er vooraf niet veel zinnigs over de 1e speelronde te zeggen al is speculeren natuurlijk altijd leuk.

DETO, dat het de afgelopen seizoenen altijd lastig had op sportpark ‘De Burcht’ in Nijkerk, kende de afgelopen weken een prima voorbereidingsperiode en reisde daardoor met vertrouwen af naar Nijkerk. Hoofdtrainer Hennie in ’t Hof stuurde dezelfde basis-elf het veld in waarmee vorige week in de eerste helft een snelle 4-0 voorsprong werd opgebouwd tegen SVZW. In de openingsfase van het duel was het vooral aftasten en geen risico’s nemen en waren de eerste speldenprikjes voor de gastheren. Na een kwartier spelen trok DETO het initiatief naar zich toe en zette de Nijkerkers onder druk wat al snel resulteerde in een schot op de paal van Ter Avest. In de 28e minuut was het wel raak en viel de verdiende openingsgoal voor DETO toen dezelfde Ter Avest met een lepe steekbal Coplan Soumaoro vrije doortocht bood richting doelman Velanas, waarbij Soumaoro onberispelijk de bal binnenschoot: 0-1. DETO bleef na de openingstreffer de bovenliggende partij en creëerde in deze fase van de wedstrijd een handvol kansen met zicht op meer goals. In de 44e minuut was Kai Wesselink op weg naar het NSC doel en werd daarbij van achteren neergehaald door Dean Lourensz die met een directe rode kaart van scheidsrechter Stevens een minuut voor rust al naar de kleedkamer moest vertrekken. De vrije trap voor DETO werd door Tim Pothast op schitterende wijze in de verre hoek gekruld: 0-2.

Tweede helft

Wie dacht dat DETO na de rust met 11 tegen 10 wel even de score zou opvoeren, kwam bedrogen uit. NSC trok zich compact terug op eigen helft en probeerde er af en toe gevaarlijk uit te komen. In ’t Hof probeerde na 10 minuten in de tweede helft met het inbrengen van Bas Postma voor Kai Wesselink het strijdplan enigszins te wijzigen, echter veel leverde dit niet op voor DETO. Een serie gevaarlijke hoekschoppen, een vrije trap op de rand van de zestien die over werd geschoten en een pegel van Ter Avest die ook over het doel verdween waren de belangrijkste wapenfeiten in de tweede helft. NSC kon deze middag in ondertal geen vuist maken tegen DETO en wilde niet voetballen en DETO geloofde het op enig moment wel en zag de vurig gewenste driepunter in de eerste competitiewedstrijd geen moment meer in gevaar komen waardoor de ruststand ook de eindstand werd: 0-2.

Een prima resultaat in Nijkerk waardoor DETO de komende thuiswedstrijd tegen Eemdijk met vertrouwen tegemoet kan zien. Aftrap komende zaterdag op het ‘Het Midden’ is om 14.45 uur. Houd de DETO website in de gaten over het toegangsbeleid in verband met corona en de bereikbaarheid van het sportpark in verband met wegwerkzaamheden aan de Schout Doddestraat.