Afbeelding

Mijn Monument is Jouw Monument 2021

ma 30 augustus 2021 Hardenberg

Voor Open Monumentendag 2021 is het thema ‘Mijn Monument is Jouw Monument’ gekozen; niet alleen om aan te geven dat monumenten voor iedereen zijn, maar ook om te laten zien dat alles met historische waarde een monument is

Na een jaar met veel afwezige monumenten, en nog steeds veel onzekerheid, zijn er in de gemeente weer veel monumenten te bezichtigen. Al deze monumenten worden tentoongesteld door vrijwilligers. Al deze vrijwilligers staan klaar om alles te laten zien, en te vertellen over de geschiedenis van de monumenten.

Helaas hebben we nog steeds te maken met beperkingen. Vanuit de organisatie dan ook het vriendelijke verzoek om de regels te volgen, maar vooral rekening met elkaar te houden. Zodat iedereen, bezoekers en ook de vrijwilligers zelf, een mooie monumentendag hebben!

In de gemeente Twenterand kunnen jaarlijks ruim 15 monumenten worden bezocht tijdens de Open Monumentendag. De Monumentendag is altijd op de 2e zaterdag van september van 10 tot 16 uur en wordt in totaal door bijna 2000 bezoekers bezocht. Meer informatie kunt op vinden op de website: http://www.openmonumentendag.nl en op de Facebookpagina: open monumentendag Twenterand of Instagram: open_monumenten_Twenterand. De opening van de Open Monumentendag wordt dit jaar gehouden bij het Kerkelijk centrum ‘Het Anker’ in Vroomshoop.