De prachtige Peddemorsboerderij gefotografeerd door Gré Papa uit Vriezenveen.
De prachtige Peddemorsboerderij gefotografeerd door Gré Papa uit Vriezenveen.

De Peddemorsboerderij exposeert

ma 30 augustus 2021 Twenterand

Stichting de Peddemorsboerderij Vriezenveen gaat na een lange periode van niets kunnen organiseren, weer voorzichtig van start. Ze hebben weer een vol programma tot het einde van het jaar in elkaar gezet. 

Ze beginnen met een expositie van De Twentse Zorgcentra, afd. ’t Midden, die gehuisvest is in het gebouw van de voetbalclub DOS’37. Dagcentrum het Midden biedt dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. In dit gebouw verrichten medewerkers (de cliënten) meerdere taken als onderhoud voetbalterrein, horecataken etc. Ook is er een groep die industriële werkzaamheden verricht en een creatieve groep.

Deze creatieve groep is de laatste tijd heel actief en meer dan dertig personen hebben hun creatieve talenten met gevoel en emoties omgezet in geweldige creatieve kunstobjecten.

De ene kunstenaar schildert op een doek, de ander maakt een prachtige tekening op papier, weer anderen maken een schitterend figuur in klei, maar ook zijn er cliënten die creatief in handwerken zijn zoals borduren, haken of breien.

Openingstijden

Deze expositie is te bezichtigen in de Peddemorsboerderij, Westeinde 342, Vriezenveen, vanaf 9 t/m 17 september dagelijks van 14.00 t/m 17.00 uur, zaterdag 11 september (Monumentendag) vanaf 10.00-16.00 uur en zondag 12 september gesloten.

De entree is gratis, wel is er gelegenheid om een vrije gift te deponeren voor de onkosten die ‘De Twentse Zorgcentra’ maken om deze dertig kunstenaars de gelegenheid te bieden hun creatieve kunst te laten exposeren. Komt het allen bewonderen en laat bij de ingang een berichtje achter wat jullie er van vonden.

Monumentendag

Op monumentendag 11 september a.s. is de boerderij open van 10.00 t/m 16.00 uur, de gehele boerderij is te bezichtigen, vrijwilligers van de Stichting Peddemorsboerderij zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over deze prachtige monumentale boerderij die Twenterand nog rijk is.

Ook kunt u de expositie bezichtigen die in de boerderij is tentoongesteld.