Afbeelding

Bedrijven op Garstelanden kunnen uitbreiden

do 26 augustus 2021 Twenterand

Bedrijventerrein de Garstelanden in Westerhaar kan hoogstwaarschijnlijk worden uitgebreid. In september beslist de raad over het bestemmingsplan dat de uitbreiding mogelijk maakt. Niet met de oorspronkelijk beoogde 2 hectare, maar met 1,5 hectare. Die aanpassing was nodig om te voldoen aan de provinciale eisen.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan was door de provincie Overijssel in 2019 een zienswijze ingediend met betrekking tot stikstofuitstoot, de oppervlakte van de uitbreiding en de verkeerssituatie ter hoogte van de Garstweg-Sibculoseweg-N36. Om aan de eisen van de provincie te voldoen paste Twenterand het plan aan door 0,5 hectare te bestemmen als ‘groen’ in plaats van ‘bedrijventerrein’. Die extra 1,5 hectare is voldoende om Niks Autodemontage en Doldersum BV Sloop- en Handelsbedrijf, twee bedrijven die al lange tijd willen uitbreiden, daartoe de mogelijkheid te geven. Daarmee is het bedrijvenpark dan ook meteen weer vol.

De raad moet in september nog wel instemmen met het bestemmingplan, maar dat lijkt een formaliteit te zijn. In de raad was er tot nog toe namelijk een meerderheid voor uitbreiding van Garstelanden. Wel kan tegen het besluit eventueel nog beroep worden ingediend bij de Raad van State.