Afbeelding
FG Kayim

‘Rondje met de Zaak’

wo 1 september 2021 Twenterand

Op initiatief van Burgemeester Hans Broekhuizen en Ondernemershuis Twenterand werd zaterdag 28 augustus met veel succes de eerste editie van het ‘Rondje met de Zaak’ georganiseerd. Met een mooie groep ondernemers werd er gestart en gefinisht bij Lowik Wonen en Slapen in Vriezenveen. Een tweede editie is reeds in de maak.

Het was een bijzonder gezicht om zo veel racefietsen te zien uitgestald tussen de banken, fauteuil en salontafels in de de showroom van Lowik Wonen en Slapen. De eigenaren van deze tweewielers deden zich voor aanvang van de rit te goed aan een kop koffie in het restaurant van de meubelgigant. Daar ontvingen ze de laatste instructies van Wielerclub Twenterand en na een korte voorstelronde kon er worden gestart. 

Er werd op een mooi tempo gekoerst door het buitengebied van Twenterand en door Vasse om uiteindelijk terecht te komen bij de pauze plaats in Oud-Ootmarsum. De kop koffie met appelgebak was gauw verdwenen en al snel werd de tocht voortgezet. Na een mooie route door het Twentse land had de groep bij de finish in Vriezenveen ruim 67 kilometer afgelegd. Minstens zo belangrijk was dat alle deelnemers contact hebben weten te leggen met elkaar. Een gemêleerde groep ondernemers uit alle kernen van Twenterand namen deel aan de rit en na afloop werden diverse telefoonnummers uitgewisseld.

Bij terugkomst werd er met elkaar geluncht en na het dankwoordje van Burgemeester Hans Broekhuizen, die zelf ook meefietste, zat het eerste ‘Rondje met de Zaak’ er op. De conclusie van iedereen aan de lunchtafel was: “Wanneer gaan we weer?”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding