Afbeelding

Oefentriatlon voor Evi een groot succes

ma 16 augustus 2021 Twenterand

Zaterdag 14 augustus was het zover, de zevende editie van de oefentriatlon ging van start. Zoals ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Ditmaal kwam alles ten goede aan een rolstoelbus voor Evi uit Vroomshoop. 

Evi lijdt aan het uiterst zeldzame syndroom van SBBYS (Say-Barber-Biesecker-Young-Simpson). Het is een afwijking die grote gevolgen heeft en veel onzekerheid met zich meebrengt. Evi is bijna anderhalf jaar oud, maar heeft een ernstige ontwikkelingsachterstand en dit uit zich in onder andere lage spierspanning en beperkingen in zowel spraak als motoriek. Hierdoor kan ze niet staan, lopen, kruipen of zelfstandig zitten en is er 24 uur toezicht nodig voor Evi. Daarbij kan ze heel slecht eten verdragen en krijgt ze sondevoeding. 

Evi heeft elke dag meerdere stikincidenten door het extreme spugen, vaak geheel onverwacht en soms zo hevig dat ze zuurstofgebrek krijgt en bijna wegvalt. Hierdoor is het nodig dat er altijd iemand naast haar zit tijdens het vervoeren. Gelukkig is Evi na zo’n stikincident vrij snel weer het vrolijke en goedlachse mooie meisje waar de ouders en grote zus Mila intens van genieten. Daarom is er nu een inzamelingsactie op touw gezet voor een rolstoelbus voor Evi. Omdat ze niet zelfstandig kan zitten, staan of lopen, zit Evi in een speciale wandelwagen. Nu moet ze nog telkens de auto in en uit getild worden, maar in de toekomst is dat vanwege haar gewicht onmogelijk. Los van het feit dat de auto te klein wordt voor alle hulpmiddelen en medische apparatuur, zorgt de bus er ook voor dat de stikincidenten beperkt blijven vanwege het feit dat Evi rustig in haar buggy kan blijven zitten. Ook zou de bus voor meer bewegingsvrijheid voor het gehele gezin zorgen.

Met de opbrengst van de oefentriatlon wilden de organisatie, vrijwilligers, sporters, familie en vrienden ook hun steentje bijdragen, zodat de rolstoelbus gerealiseerd kan worden. Nadat iedereen zich had verzameld rondom het zwembad, kon om 18.00 uur met 59 deelnemers worden afgetrapt voor een succesvolle avond. Dankzij het mooie weer was het genieten geblazen voor zowel sporter als toeschouwer. Op een lekke band na is het evenement zonder kleerscheuren verlopen. Het was een mooie avond en als kers op de taart is er in totaal een bedrag van 700 euro opgehaald. Hiermee zijn de ouders van Evi weer een stapje dichterbij hun doel: een rolstoelbus voor hun dochter Evi. Mocht je nog een bedrag willen doneren, groot of klein, klik dan even op de link hieronder….alle kleine beetjes helpen!

https://www.doneeractie.nl/een-rolstoelbus-voor-evi/-52158?

De uitslagen zijn te vinden op de Facebook-pagina van Loopgroep De Zandstuve.

Afbeelding
Afbeelding