Afbeelding

Acht jarige Elisa loopt complete Pieterpad

za 14 augustus 2021 Twenterand

Elisa Hazelhorst uit Vroomshoop, acht jaar jong, heeft samen met haar vader Herman Hazelhorst het gehele Pieterpad gelopen. Na vijf maanden kwamen ze op 13 augustus aan op de eindbestemming, de Sint-Pietersberg bij Maastricht.

Herman en Elisa zijn in maart dit jaar begonnen aan het Pieterpad en hebben deze zaterdag 13 augustus uitgelopen. Alles in etappes. Er ging bijna geen weekend voorbij dat ze niet gewandeld hebben. Elisa was niet te stoppen, ondanks dat ze weleens een blaartje had hoorde je haar daar niet over laat de familie weten. Mama, maar ook de opa’s en oma’s leefden fanatiek mee. Ook zij stonden langs de route met wat koud drinken en een kleine versnapering.

Herman en Elisa vonden vele routes leuk zoals Hellendoorn, Holten en Groesbeek. “Zuid Limburg was ook heel mooi en heuvelachtig en bij de Waddenzee was het ook heel mooi”, laten ze weten. Maar het mooie van het Pieterpad vonden zij dat je het ene moment in een mooie stad loopt en het andere moment in de natuur. Het landschap wisselt voortdurend. Soms heb je weilanden, soms bos en soms weer water. Het lijkt erop dat Elisa de jongste wandelaar van het Pieterpad is die het helemaal heeft uitgelopen.

Pieterpad Elise
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding