Afbeelding

PVV wil overlast wildkamperen aanpakken

vr 13 augustus 2021 Twenterand

PVV Twenterand wil dat de gemeente actie onderneemt tegen wildkamperen en de overlast die daarmee gepaard gaat. De fractie verwijst daarbij met name naar vissers die langs de waterkant overnachten en hun behoefte doen in de bosjes. De PVV dringt daarom bij B&W aan op meer controles.

In antwoord op eerdere mondelinge vragen hierover liet B&W weten dat voor het neerzetten van een tent om hierin één of meerdere nachten te overnachten een vergunning nodig is en dat hierop ook gecontroleerd wordt, maar dat er geen overtredingen zijn geconstateerd. De PVV-fractie twijfelt aan de juistheid van die informatie en die twijfels groeien nu tijdens de vakantieperiode het wildkamperen weer de kop op steekt. Dat concludeert de PVV op basis van eigen waarneming en gesprekken met inwoners die melden dat mensen aan het viswater hun tent opzetten, eten en overnachten. Daarbij doen de vissers hun behoefte in de bosjes en worden de uitwerpselen in het water gegooid. Dat gebeurt ook in kanaal Almelo-De Haandrik, waarin ook regelmatig kinderen zwemmen. De PVV vindt dit een zeer onwenselijke situatie.

De PVV wil daarom nu van het college weten of vissers die aan de waterkant overnachten door boa’s worden gecontroleerd en hoe vaak het dan voorkomt dat er geen vergunning blijkt te zijn aangevraagd. De fractie wil ook weten of er in die gevallen een boete wordt opgelegd en hoe hoog die boete dan is. Verder wil de PVV weten of het college bereid is om meer controles te laten uitvoeren omdat de indruk bestaat dat er nu niet of te weinig op wordt gecontroleerd.