Bij de workshop Mechmuis maak je van je eigen gerecyclede plastic een mooie mechmuis.
Bij de workshop Mechmuis maak je van je eigen gerecyclede plastic een mooie mechmuis.

Ontdek nieuwe technieken in de bieb

di 3 augustus 2021

In de zomervakantie valt er veel te ontdekken in de bibliotheek in Vriezenveen. Op vrijdag 20 augustus zijn er drie gratis techniekworkshops van Tetem: Cubetto, robot mTiny, en de Mechmuis.

Computers en robots zijn niet meer weg te denken uit ons leven. De houten robot Cubetto leert kinderen spelenderwijs programmeren. Door de kleurrijke blokken in het speelbord te plaatsen laten ze Cubetto de door hun bepaalde route rijden. Cubetto wordt geprogrammeerd door te spelen met kleurrijke delen, niet via de computer. Er worden geen letters gebruikt dus iedereen kan meedoen zonder te hoeven lezen. Leer door te spelen.

Met een tikpen als programmeerhulpmiddel trainen kinderen hun logisch denken en het vermogen om problemen op te lossen. Kinderen verdiepen zich in de wereld van het programmeren met behulp van codekaarten en thematische kaartblokken - interactieve en vermakelijke spelletjes stimuleren hun interesse in exploratie en ontwerp.

Plastic wordt sinds 1930 gebruikt in bijna alle voorwerpen die we gebruiken. Plastic blijft lang goed, is niet zwaar en relatief goedkoop. Maar veel plastic komt in de zee en vormt daar een soort grote plastic soep. Tijdens deze workshop ontdek je hoe plastic hergebruikt kan worden. Aan het einde van de workshop heb je je eigen plastic geshred, gegoten en ga je naar huis met een eigen Mechmuis.

Bestel gratis tickets op bibliotheektwenterand.nl en ontdekken en leer zo over de nieuwste technieken. De docenten van Tetem staan klaar om alles uit te leggen en te helpen tijdens de ‘ontdekkingsreis'.