25 jarig jubileum; Andre van Vliet; kerk; organist; orgel
25 jarig jubileum; Andre van Vliet; kerk; organist; orgel Cojan van Toor Oudewater NL

Magistrale Orgelklanken

ma 2 augustus 2021 Twenterand

Kom op zondag 14 augustus in de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld luisteren naar de prachtige orgelklanken van het Monarke orgel bespeeld door niemand minder dan André van Vliet. Het optreden begint om 20.00 uur.

André van Vliet is bekend om zijn voorliefde voor romantische orgelmuziek en improvisaties. Hij weet muziekliefhebbers elke keer weer te raken met zijn treden. André van Vliet werd in 1969 geboren te Benschop. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Herman van Vliet die hem ook de liefde voor met name de Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas. Wekelijks reist hij door het land als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij op veel belangrijke orgels in Nederland maar ook daarbuiten. Hij speelde voor radio en tv en maakte zes soloalbums. Evenals op de cd’s pronken bij de concerten -naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré- ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.

Op het programma staan onder andere: Passacaglia und Fuge B.W.V. 582 (J.S. Bach), Variations sérieuses (F. Mendelssohn), Intermezzo uit Symf. 6 (C.M. Widor), Toccata (Tibor Pikéthy) en Variations sur “Amazing Grace”(D. Bédard).

Reserveren is verplicht. Dat kan via 0572-371838 of adhuetink@gmail.com. De geldende RIVM-richtlijnen worden in acht genomen. De entree bedraagt 13,50 euro. U vindt de W.H. Zwart Hal aan de Grensweg 17 in Lemelerveld. Het volledige programma en de concertagenda vindt u op www.huetink-royalmusic.nl.