Afbeelding
ERWIN-HEUVER

Bekerwedstrijden met een oude bekende

ma 2 augustus 2021 Twenterand

De bekercompetitie van het district Oost van zaterdagtweedeklasser Vroomshoopse Boys voor het voetbalseizoen 2021-2022 is door de KNVB bekendgemaakt. Tegenstanders van de blauw-gele formatie zijn oude bekende zondageersteklasser Rohda Raalte en de zondagtweedeklassers SV Grol uit Groenlo en FC Suryoye uit Enschede. Op zaterdag 4 september wordt er in Raalte gebekerd. Op 11 september thuis tegen Grol en op 18 september weer uit bij FC Suryoye. Alle wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

Poule 15 van het bekertoernooi ziet er op papier interessant uit. Aan het einde van het seizoen 2018-2019 vond Vroomshoopse Boys zijn Waterloo in Raalte in de halve finale van het districtstoernooi door nipt met 2-1 te verliezen. Dat leverde wel een plaats op in de voorronde van het landelijke bekertoernooi, waarin het Limburgse EVV uit Echt een maatje te groot bleek. Daarna kwam het nog een keer tot een bekerduel tegen Rohda, waarbij in Raalte met 4-3 verloren werd. Rohda Raalte is een vereniging met meer dan 1.500 leden en was jarenlang een voetbalgrootmacht met steevast een abonnement op de hoofdklasse. De club uit Salland doet er alles aan om weer op tenminste dat niveau terug te keren.

Dan sv Grol dat uit 1918 stamt en meestal op het niveau van de tweede klasse zondag acteert, met een enkel uitstapje naar de eerste klasse. De club telt 33 jeugdteams en diverse seniorenelftallen, waarvan er nu ook een beperkt aantal op de zaterdagen voetbalt.

FC Suryoye telt zo’n 400 leden. De bespeler van sportpark Eilermark in Enschede werd ruim vijftig jaar geleden opgericht en stond eerst bekend als FC Suryoye Meditarreneo. De zondagtweedeklasser oogt ambitieus na meerdere promoties. Zo ruilden de ervaren spelers Qays Shayesteh en Lesly Nahrwold Deto Twenterand in voor FC Suryoye.

De in vergelijking met het afgelopen voetbalseizoen geheel intact gebleven A-selectie van Vroomshoopse Boys hervat na de zomervakantie op 10 augustus de trainingen. Op 21 en op 25 augustus wordt er thuis op de Bosrand geoefend tegen respectievelijk ON Almelo en sv Gramsbergen. Op zaterdag 25 september gaat de competitie van de tweede klasse H van start.